Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Włoska pizza z warzywami i serem Tomino w oliwie z papryką

A+ A-
drukuj
  • Ciasto:
  • 125 ml wody
  • 10 g drożdży
  • 10 g soli
  • farsz: 100 g sosu pomidorowego
  • 6 szparagów
  • 3 cukinie
  • 1 papryka
  • 100 g świeżej mozzarelli
  • 2 sery tomino w oliwie z czerwoną papryką
  • 6 listków bazylii
  • 4 anchois

Sposób przyrządzania:

Zmieszać składniki na ciasto, rozwałkować placek na pizzę. Rozłożyć na placku warzywa i mozzarellę. Piec w temperaturze 180°C przez 20 – 25 minut. Podać z serem tomino na wierzchu.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Ser mozzarella
  • Cukinia
  • Drożdże
  • Sos pomidorowy
  • Szparagi
  • Woda
  • Sól
  • Ser tomino w oliwie z czerwoną papryką
  • Mąka
  • Papryka
  • Anchois

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Bulion azjatycki z polędwicą wołową

  • Łosoś pieczony z fasolką szparagową

  • Herbata mrożona z owocami

  • Brushetta

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Jajecznica z szynką i kiełkami

    Rozgrzać masło na patelni. Wsypać pokrojoną szynkę, podsmażyć 2 minuty i wsypać kiełki. Smażyć kolejne 4 minuty. Dodać rozbełtane jaja i...

    więcej
  • Mazurek kajmakowy

    Wszystkie składniki szybko połączyć. Uformowaną kulę owinąć folią i włożyć do lodówki na 1/2 godziny. Wyjąc z lodówki, rozwałkować i...

    więcej
  • Pomidory faszerowane serem, tuńczykiem i oliwkami

    Nagrzać piekarnik do temperatury 200°C. Odciąć wierzchołki pomidorów. Wydrążyć pomidory za pomocą ostro zakończonej łyżeczki i posypać wnętrze...

    więcej
  • Małże w sosie pomidorowo – czosnkowym

    Warzywa drobno pokroić, a czosnek zmiażdżyć. Krewetki oczyścić, usunąć głowy i pancerzyki (powinny zostać 2 cm pancerzyka przy ogonie). W dużym...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY