Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ricotta and spinach salad

A+ A-
drukuj
  • 100 g spinach
  • 5-6 lettuce leaves
  • 5-6 radicchio leaves
  • 1 tomato
  • 1 fresh cucumber
  • 100 g ricotta cheese
  • a slice of toast bread
  • extra virgin olive oil
  • salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

Cook the spinach in salted water for 3 minutes, then cool in cold water. Wash the other vegetables, cut them and toss together with other ingredients. Add ricotta cheese. Serve with toasts.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lettuce
  • Pepper
  • Radishes
  • Ricotta cheese
  • Salt
  • Spinach
  • Toast bread
  • Tomatoes
  • Cucumber
  • Extra virgin olive oil
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Makaron ze szparagami i pomidorami

  • Chłodnik z kefirem

  • Lekka sałatka

  • Jaja sadzone ze szparagami i szynką parmeńską

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Spaghetti

    Podsmażyć czosnek na oliwie i dodać mieloną wołowinę. Dodać sos pomidorowy i makaron ugotowany wg. ulotki:...

    więcej
  • Sałatka pomidorowo-szparagowa

    Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, następnie pokroić w plasterki. Szparagi ugotować, usunąć twarde końcówki i przekroić na pół. Pomidory,...

    więcej
  • Szynka z melonem

    Melona obrać, pokroić w plastry i wyłożyć na duży talerz. Plastry szynki ułożyć na melonie, a umytą i osuszoną rukolę rozrzucić po wierzchu....

    więcej
  • Roladki z grillowanej cukinii

    Aby móc delektować się smakiem roladek z rusztu, należy grillować cukinię z dwóch stron przez około 5 minut do momentu, aż stanie się delikatnie...

    więcej