Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Tomino cheese and blueberries salad

A+ A-
drukuj
  • ½ Tomino cheese in olive oil with herbs
  • ½ Tomino cheese in olive oil with red pepper
  • 10 blueberries
  • 5 raspberries
  • 20 g pine nuts
  • 20 g raisins
  • lettuce mix
  • 1 celery
  • ½ bell pepper
  • extra virgin olive oil
  • 1 tbsp balsamic vinegar

Sposób przyrządzania:

Soak the raisins in water for 1 hour, then drain. Peel the celery, then cut in thin slices together with the pepper. Toss all ingredients together, drizzle with olive oil and season with salt, pepper and vinegar.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lettuce
  • Pine nuts
  • Raisins
  • Raspberries
  • Tomino cheese in olive oil with herbs
  • Tomino cheese in olive oil with red pepper
  • Bell pepper
  • Blueberries
  • Celery
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pierniczki

  • Pasta z bobu

  • Ananas grillowany z lodami domowej roboty

  • Cevapčići

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Burgery z bakłażanem i halloumi

    Na patelnię wlej 1 łyżkę oliwy i dodaj cebulę. Smaż na dużym ogniu przez kilka minut, następnie zmniejsz ogień i smaż aż zmięknie i lekko się...

    więcej
  • Papryka faszerowana

    Mięso, drobno pokrojone pieczarki, posiekane cebulę i czosnek podsmażyć na oleju bazyliowym. Dodać ugotowany ryż, przyprawy, posiekaną bazylię i...

    więcej
  • Włoskie risotto z warzywami (porcja dla 6 osób)

    W rondelku lekko zeszklić na maśle posiekaną cebulę. Dodać ryż. Wlać wino i mieszać aż wyparuje. Dodać gorący bulion. Gotować na wolnym ogniu pod...

    więcej
  • Krewetki bramkarza

    Odmrożone krewetki pozbawić skorupek pozostawiając ogonki. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną papryczkę, czosnek i krewetki, smażyć...

    więcej