Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pizzicotti cheese and smoked beef salad

A+ A-
drukuj
  • Pizzicotti cheese
  • lettuce
  • 3 dried tomatoes
  • 3 leaves of white cabbage
  • 3 leaves of savoy cabbage
  • 3 leaves of red cabbage
  • 100 g sliced smoked beef
  • roasted pumpkin seeds
  • pine nuts
  • extra virgin olive oil
  • salt
  • ground pepper

Sposób przyrządzania:

Soak the dried tomatoes in oil or hot water for a few minutes. Wash and dry the lettuce and cabbage leaves. Cut the cabbage into thin slices and mix with sliced lettuce, dried tomatoes, pumpkin seeds and pine nuts. Cut Pizzicotti cheese into halves. Combine all ingredients and top with slices of smoked beef. Season with olive oil, salt and pepper.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lettuce
  • Pine nuts
  • Pizzicotti cheese
  • Red cabbage
  • Roasted pumpkin seeds
  • Salt
  • Savoy cabbage
  • Smoked beef
  • White cabbage
  • Dried tomatoes
  • Extra virgin olive oil
  • Ground pepper
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kociołek tatrzański (bogracz) z baraniny

  • Szynka z melonem

  • Jajecznica z szynką i kiełkami

  • Groch z kapustą

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Burgery z bakłażanem i halloumi

    Na patelnię wlej 1 łyżkę oliwy i dodaj cebulę. Smaż na dużym ogniu przez kilka minut, następnie zmniejsz ogień i smaż aż zmięknie i lekko się...

    więcej
  • Kruche ciasteczka – przepis podstawowy

    Sypkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy żółtka i margarynę i dokładnie ugniatamy. Ciasto podzielić na części, rozwałkować podsypując...

    więcej
  • Ryba po grecku

    Marchewkę, seler i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach, cebulę i pora drobno pokroić. Warzywa podsmażyć na odrobinie oleju, dorzucić przyprawy,...

    więcej
  • Gazpacho – hiszpański chłodnik (porcja dla 3-4 osób)

    Pokroić w drobną kostkę: oczyszczone papryki, cebulkę, ogórek ze skórką, obrane pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do warzyw wlać sos...

    więcej