Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Homemade pâté

A+ A-
drukuj
  • hare or rabbit meat (carcass and offal)
  • 25 dag full-fat pork
  • 25 dag pork liver
  • 6 dag fatback
  • 10 dag mirepoix (onion, carrot, parsley)
  • 1-2 bay leaves
  • a few allspice berries and peppercorns
  • 6 dag dry roll
  • 3-4 eggs
  • 2 dag dried mushrooms
  • salt
  • ginger
  • nutmeg

Sposób przyrządzania:

Put the meat, cleaned vegetables and mushrooms into a pot with water, season and simmer over a low heat. Add salt about halfway through the cooking. Add the fatback add the end and cook for about 30 minutes until all ingredients are really soft and tender. Chop the cleaned liver, pour over with 1/8 l boiling stock, cover and simmer for 5 minutes. Let the meat and liver cool, then mix with dry roll soaked in cold stock and blend or grind thoroughly to obtain a homogeneous mass. Add salt, pepper, ginger, a pinch of nutmeg and eggs to taste. Pour the mass into a baking mould, greased and dusted with breadcrumbs beforehand. Bake in the oven at 180°C for 1 ½ hour.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Mirepoix
  • Nutmeg
  • Pork
  • Pork liver
  • Salt
  • Roll
  • Allspice berries
  • Bay
  • Black pepper
  • Dried mushrooms
  • Eggs
  • Fatback
  • Ginger
  • Hare or rabit meat
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Mozzarella w karocy

  • Gołąbki

  • Sakiewki parmeńskie

  • Liptauer

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z wędzonym łososiem i awokado

    Oddzielić awokado od pestki i pokroić w kostkę, dodać świeżą roszponkę i łososia wędzonego pokrojonego w paski. Całość skropić oliwą lub octem...

    więcej
  • Sałatka z chorizo i mozzarellą

    Na talerzu wyłożyć plastry chorizo i połowę pokrojonej mozzarelli. Posypać świeżą bazylią, poszarpaną na kawałki. Po wierzchu rozsypać pokrojone...

    więcej
  • Panini z pieczoną papryką i cukinią

    Do oliwy z oliwek dodać zioła i czosnek, całość zamieszać. Pociąć paprykę na 8 szerokich pasków, a cukinię wzdłuż, na długie plastry. Omaścić...

    więcej
  • Czekoladowa panna cotta z gruszką

    Warstwa czekoladowa W małej misce rozpuść żelatynę w mleku, energicznie mieszając. W rondelku podgrzać śmietanę z cukrem, następnie wrzucić...

    więcej