Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Fry onions in a pan over a drizzle of oil, add coconut milk, stock and sliced mango. Cook over a low heat for 5 minutes until the ingredients soften. Add crushed garlic, grated ginger, tomato paste and curry, then cook until boiling. After the boiling point, reduce the heat and cook for another 8 minutes until the sauce is thick and creamy. Add chopped chicken fillets and cook for 3-4 minutes. At the end, add lime juice and sprinkle with chopped spring onions and fresh coriander. Serve with jasmine rice.
lub wyszukaj w przepisach
Pokrojone warzywa (ogórek i rzodkiewka - w plasterki, papryka - słupki, pomidorki - na pół) dodać do sałaty, wymieszać. Całość skropić olejem z...
więcejKażdą ze sztuk ryby obmyć, wypatroszyć i natrzeć przyprawami. Następnie owinąć je szczelnie plastrami boczku. Piec przez około 45 minut w...
więcejWymieszać w miseczce sok z cytryny, miód, musztardę i oliwę, w tak przygotowanej marynacie obtoczyć łososia i chłodzić w lodówce 2,5 h. Następnie...
więcejUmyć warzywa. Pokroić bakłażana i cukinię w kostkę wielkości serków pizzicotti, następnie podsmażyć na odrobinie oliwy dodając sól i pieprz....
więcej