Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Beef Carpaccio

A+ A-
drukuj
  • 200 g beef tenderloin
  • 25 g rocket
  • 20 g Parmesan cheese
  • 3 quail eggs
  • 25 ml olive oil

Sposób przyrządzania:

Wrap beef tenderloin slices with kitchen foil and beat with a tenderizer to make them as thin as possible. Take off the upper layer of the foil and put the meat foilless side down onto a plate. Do not take the foil off until the meal is served. Pour a dash of olive oil into a pan and slightly warm up. Add two quail eggs to the pre-heated olive oil and take the pan off the flame. The whites of the eggs should be perfectly smooth and not burnt. When the eggs are ready, season them with salt and freshly ground pepper. Garnishing and presentation: Remove the foil off the beef and decorate with the quail eggs sunny side up. Top with a few rocket leaves and slices of Parmesan. Season with salt and pepper.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Olive oil
  • Parmesan cheese
  • Quail eggs
  • Rocket
  • Beef tenderloin
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z chorizo i mozzarellą

  • Koktajl - Truskawkowa Margarita

  • Faszerowana rolada

  • Pierniczki

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pad thai

    Makaron namoczyć w letniej wodzie na ok.10 min. Odsączyć. W woku lub na dużej patelni na rozgrzanym oleju smażyć czosnek, chilli i mięso. Po chwili...

    więcej
  • Krem z pomidorów

    Zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory, czosnek, posiekaną bazylię, sól i pieprz. Wymieszać, dodać ok. 2...

    więcej
  • Sos barbecue na bazie coli korzennej

    Wszystkie składniki wymieszać w jednym naczyniu, gotować ok 25 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Doskonały do mięsa z grilla.

    więcej
  • Zupa z kalafiorem i szparagami

    Kalafior podzielić na różyczki i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Zagotować bulion (z 1 l wody), następnie dodać różyczki kalafiora, a po ok 10-15...

    więcej