Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Salad with couscous and olives

A+ A-
drukuj
  • 100 g couscous
  • a handful of black olives
  • green cucumber
  • avocado
  • 2 tomatoes
  • fresh basil
  • salt
  • pepper
  • oil

Sposób przyrządzania:

Pour water 1 cm above the level of couscous, season with salt and let stand, covered, occasionally stirring. Cut olives into slices. Avocado and cucumber peel and cut into slices, tomato in cubes. Combine vegetables with couscous, season with chopped basil, pepper and olive oil.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Salt
  • Cous cous
  • Tomatoes
  • Avocado
  • Basil
  • Black olives
  • Cucumber
  • Extra virgin olive oil
  • Ground pepper

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z grillowanym kurczakiem

  • Kacze udko pieczone

  • Jajecznica z szynką i kiełkami

  • Nóżki "spieczone słońcem"

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Banica

    Z mąki, 6 łyżek wody i octu zagnieść twarde ciasto, następnie podzielić je na dwie części i odstawić na około pół godziny pod przykryciem. Jajka...

    więcej
  • Stek Mignon

    Nagrzać piekarnik do 200°C. Z polędwicy wykroić dwa steki o średnicy ok. 7 cm i grubości ok. 5-6 cm. Mieso doprowadzić do temperatury pokojowej. Steki...

    więcej
  • Rösti

    Ziemniaki ugotować w mundurkach na półtwardo w osolonej wodzie, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekać, ser zetrzeć na tarce o...

    więcej
  • Roladki z grillowanej cukinii

    Aby móc delektować się smakiem roladek z rusztu, należy grillować cukinię z dwóch stron przez około 5 minut do momentu, aż stanie się delikatnie...

    więcej