Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Basil – lemon balm pesto

A+ A-
drukuj
  • 1 cup fresh basil leaves and lemon balm
  • 2 tablespoons fresh parsley
  • 4 cloves of garlic
  • ½ cup grated Grana Padano cheese
  • ½ cup pine nuts or walnuts
  • ½ cup yogurt or sour cream 18%
  • 2 tablespoons mustard with whole grain mustard
  • cup olive oil
  • half a teaspoon of colored pepper
  • 1 teaspoon chili
  • to taste: salt, onion or herbal

Sposób przyrządzania:

Pesto sauce: peel and cut garlic into slices. Mix yogurt with mustard and olive oil and mix in blender with the remaining sauce ingredients and herbs. Season with sea salt and color pepper. Prepare spaghetti pasta in a large quantity of salted water with olive oil. Impose pasta on plates, pour sauce, lemon juice and decorate with fresh basil. Serve with white wine.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Mustard
  • Natural yoghurt
  • Olive oil
  • Parsley
  • Parmesan cheese
  • Pine nuts
  • Salt
  • White pepper
  • Basil
  • Chili pepper
  • Garlic

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z makrelą i pomidorkami

  • Żeberka po tajsku

  • Burek z serem

  • Ciasto rabarbarowe z migdałową kruszonką

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Ziemniaki pieczone

    Ziemniaki umyć, nie obierać, przekroić na połówki, włożyć do garnka i zalać wodą. Posolić i nastawić do gotowania, gdy woda się zagotuje zdjąć...

    więcej
  • Filet z indyka z sałatką z rukoli

    Filet, rukolę, paprykę i pomidorki koktajlowe dokładnie opłukać i osuszyć. Filet z kurczaka doprawić solą i pieprzem i smażyć na patelni grillowej...

    więcej
  • Dżem pomidorowy z wanilią

    Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kawałki i wrzucić do garnka. Wsypać część cukru, dodać sok z cytryny do smaku i dusić powoli około 1,5...

    więcej
  • Ciasto czekoladowe z malinami

    Nastawić piekarnik na 180°C i przygotować tortownicę o średnicy 22-24 cm. Polewa: Czekoladę, dżem i śmietanę podgrzać w małym garnku na średnim...

    więcej