Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Onion Rings

A+ A-
drukuj
  • 2 onions
  • ½ cup flour
  • 2 eggs
  • Bread crumbs
  • salt
  • pepper
  • hot pepper powder
  • cooking oil

Sposób przyrządzania:

Cut onion into thick slices and gently separate each ring. Beat the eggs thoroughly and season the batter. Coat onion rings in flour, egg and breadcrumbs. Fry in very hot fat.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Oil
  • Onion
  • Salt
  • Black pepper
  • Breadcrumbs
  • Eggs
  • Flour
  • Hot pepper powder

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grillowany filet ze szparagami i parmezanem

  • Ryba pieczona

  • Horta - zielona wyspa

  • Sałatka śledziowo-jabłkowa

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Risotto z kurczakiem curry

    Filet z kurczaka oczyścić, osuszyć, pokroić i podsmażyć na patelni z przyprawą curry, dodać cukinię. Całość dusić pod przykryciem około 10 min....

    więcej
  • Tartaletki z musem czekoladowym i malinami

    Mąkę przesiać do miski. Dodać resztę składników i krótko ugniatać ciasto. Po uformowaniu w tartaletkach schłodzić ciasto w lodówce. Zimne ciasto,...

    więcej
  • Makowiec

    Mak opłukać i sparzyć, moczyć przez 2 godziny. Następnie zmielić z cukrem i margaryną. Do maku dodać olejek i ubitą pianę z 3 białek. Dokładnie...

    więcej
  • Wiosenne krokiety

    Sporządzić ciasto naleśnikowe i odstawić na 15 min. Mięso i krewetki drobno posiekać, następnie obsmażyć na niewielkiej ilości oleju przez ok. 1...

    więcej