Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Short loin, pepper and onion skewers

A+ A-
drukuj
  • short loin
  • coriander
  • cumin
  • 2 red peppers
  • onion
  • salt
  • pepper
  • 200 ml natural yoghurt
  • mint
  • 2 cloves of garlic

Sposób przyrządzania:

Dice the short loin into 1.5 cm cubes and coat in spices: salt, pepper, ground coriander, ground cumin. Bake the peppers in the oven until the skin gets black, remove it and place while still hot into foil bag for a few minutes. Remove the skin and cut into stripes. Cut onion into large pieces. Thread everything on pre-soaked skewers and grill on a hot. Serve with yogurt mixed with garlic and mint.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Mint
  • Natural yoghurt
  • Short loin steak
  • Onion
  • Cumin
  • Red peppers
  • Salt
  • Black pepper
  • Coriander
  • Garlic

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grillowanie krewetki

  • Polędwiczki wieprzowe w pesto

  • Mini kanapki z serem pleśniowym i krewetkami

  • Pierożki na kremowym szpinaku

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Grillowana polenta z cukinią i sałatką pomidorową

    Cukinie pokroic na długie cienkie paski, np. obieraczką do warzyw, przyprawić solą, pieprzem i polać oliwą, wymieszać delikatnie w misce. Na warzywa...

    więcej
  • Puchar sułtański

    Cukier wolno podgrzewać w suchym rondlu, jak się skarmelizuje dodać połowę śmietanki i podgrzewać, aż zgęstnieje. Sos czekoladowy: gorzką...

    więcej
  • Zielona zupa

    Wodę lub rosół zagotować razem z groszkiem - posolić, jak będzie miękki zmiksować na gładki krem i dodać śmietankę.

    więcej
  • Burgery z bakłażanem i halloumi

    Na patelnię wlej 1 łyżkę oliwy i dodaj cebulę. Smaż na dużym ogniu przez kilka minut, następnie zmniejsz ogień i smaż aż zmięknie i lekko się...

    więcej