Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Short loin, pepper and onion skewers

A+ A-
drukuj
  • short loin
  • coriander
  • cumin
  • 2 red peppers
  • onion
  • salt
  • pepper
  • 200 ml natural yoghurt
  • mint
  • 2 cloves of garlic

Sposób przyrządzania:

Dice the short loin into 1.5 cm cubes and coat in spices: salt, pepper, ground coriander, ground cumin. Bake the peppers in the oven until the skin gets black, remove it and place while still hot into foil bag for a few minutes. Remove the skin and cut into stripes. Cut onion into large pieces. Thread everything on pre-soaked skewers and grill on a hot. Serve with yogurt mixed with garlic and mint.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Mint
  • Natural yoghurt
  • Short loin steak
  • Onion
  • Cumin
  • Red peppers
  • Salt
  • Black pepper
  • Coriander
  • Garlic

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pasta z makreli i sera

  • Ryż z zieloną herbatą

  • Fondue serowe

  • Madrycki dressing

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Raclette

    Ziemniaki ugotować w mundurkach. Boczek lub wędlinę podsmażyć. Ser roztopić w urządzeniu raclette. Dodatki i wędlinę ułożyć na talerzu,...

    więcej
  • Filet z indyka z sałatką z rukoli

    Filet, rukolę, paprykę i pomidorki koktajlowe dokładnie opłukać i osuszyć. Filet z kurczaka doprawić solą i pieprzem i smażyć na patelni grillowej...

    więcej
  • Żurek

    Z 5 dniowym wyprzedzeniem przygotowywać zakwas: czosnek pokroić na kawałki, wrzucić do szczelnego naczynia, dodać pozostałe składniki, zalać wodą do...

    więcej
  • Pasztet z kurzych wątróbek z rozmarynem

    Na patelni rozpuścić masło, dolać olej czosnkowy i dodać drobno posiekaną cebulę i oczyszczone wątróbki. Zeszklić. Wątróbkę delikatnie...

    więcej