Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ciabatt with steak, gucamole nad cheese

A+ A-
drukuj
  • ciabatta
  • short loin steak
  • avocado
  • juice of 1 lime
  • clove of garlic
  • 1 tablespoon coriander
  • feta cheese
  • cherry tomatoes

Sposób przyrządzania:

Roast steak on grill pan and after resting a cut into strips across the grain. Prepare the guacamole – mash avocado and combine with pressed garlic, lime juice, chopped coriander, salt and pepper. Grill the ciabatta. Spread the ciabatta with guacamole, put some steak stripes add feta and cherry tomatoes.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lime
  • Ciabatta
  • Short loin steak
  • Avocado
  • Cherry tomatoes
  • Coriander
  • Feta cheese
  • Garlic

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ciasto ziemniaczane

  • Roladki z szynką wędzoną i szałwią

  • Schab pieczony

  • Cielęcina duszona w sosie śmietanowym

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Tuńczyk w sałatce na ciepło

    Do szklanej miseczki wrzucić czarne oliwki, pomidory suszone, starty parmezan i cebulę pokrojoną w plasterki, całość skropić oliwą i dodać białego...

    więcej
  • Grillowany dorsz

    Na rozgrzaną patelnię grillową włożyć dorsza grillując go 6-8 minut z jednej strony. Na patelnię wlać olej, wrzucić opłukany szpinak oraz drobno...

    więcej
  • Grillowany śledź w szpinakowo-pomidorowym sosie

    Ziemniaczki pokroić w cząstki, obtoczyć w oleju z pestek winogron i suszonym tymianku, doprawić solą i pieprzem. Piec w piekarniku ok. 40 min aż do...

    więcej
  • Polędwiczki cielęce w sosie gorgonzola

    Mięso umyć, pokroić w kawałki, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, ziołami prowansalskimi oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem i...

    więcej