Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ciabatt with steak, gucamole nad cheese

A+ A-
drukuj
  • ciabatta
  • short loin steak
  • avocado
  • juice of 1 lime
  • clove of garlic
  • 1 tablespoon coriander
  • feta cheese
  • cherry tomatoes

Sposób przyrządzania:

Roast steak on grill pan and after resting a cut into strips across the grain. Prepare the guacamole – mash avocado and combine with pressed garlic, lime juice, chopped coriander, salt and pepper. Grill the ciabatta. Spread the ciabatta with guacamole, put some steak stripes add feta and cherry tomatoes.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lime
  • Ciabatta
  • Short loin steak
  • Avocado
  • Cherry tomatoes
  • Coriander
  • Feta cheese
  • Garlic

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Makaron fusilli z pomidorami, serem Ricotta i szparagami

  • Gołąbki podhalańskie na kwaśnicy

  • Indyk z leczo i ryżem

  • Awokado w majonezie

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kruche ciasteczka – przepis podstawowy

    Sypkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy żółtka i margarynę i dokładnie ugniatamy. Ciasto podzielić na części, rozwałkować podsypując...

    więcej
  • Dolmades

    Liście winogron opłukać w zimnej wodzie. Mięso, ryż, posiekane cebulę, natkę pietruszki i miętę wymieszać razem z koncentratem, oliwą i sokiem z...

    więcej
  • Insalta Caprese

    Sos: sok z cytryny połączyć stopniowo z oliwą i rozgniecionym czosnkiem, aż do uzyskania jedwabistej emulsji. Doprawić solą i pieprzem. Pomidorki...

    więcej
  • Ptysie

    W rondlu podgrzać wodę z masłem, gdy sie rozpuści dodać mąkę, sól i cukier i mieszać do uzyskania jednolitej masy. Do wystudzonej masy wbijać...

    więcej