Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

T-bone steak with mashed sweet potatoes with maple syrup and chives

A+ A-
drukuj
  • 1 steak per person
  • 1 large sweet potato
  • 2 tablespoons chives
  • 2 tablespoons maple syrup
  • 150 g soft butter
  • shallot
  • 4 tablespoons red wine
  • 2 tablespoons fresh parsley
  • salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

Halve sweet potato, place on a baking sheet(the cut part down) and bake until tender in an oven at 180 ° C. After baking, mash and mix with chopped chives and maple syrup. Cook finely chopped shallot with wine, until the liquid is fully absorbed. Allow to cool, add the butter along with chopped parsley and spices. Roll on a baking sheet and freeze. Let the stakes rest in the room temperature before cooking. Season with salt and pepper and grill on a hot pan. After cooking put aside for a while (the stakes will be more juicy). Serve with a slice of butter and mashed sweet potato.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Maple syrup
  • Sweet potato
  • Chives
  • Steak
  • Red wine
  • Parsley
  • Salt
  • Shallot
  • Black pepper
  • Butter

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grillowany schab

  • Kasza gryczana z granatem

  • Grillowanie warzywa

  • Zielone farfalle

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Deser czekoladowy fondant

    Czekoladę stopić w kąpieli wodnej, wcześniej odłożyć 4 kostki. Dodać cukier i wymieszać. Kiedy czekolada trochę ostygnie, dodać żółtka i ubite...

    więcej
  • Pierś grillowana w pomarańczach

    Filet umyć, osuszyć i wrzucić na patelnie grillową. Podsmażyć z obydwu stron. Dodać pomarańcze i smażyć przez około 10 minut.

    więcej
  • Grillowana pierś w ziołach

    Pierś grillować na patelni lub grillu elektrycznym, warzywa dusić w oliwie na patelni pod przykryciem przez około 8 minut pod koniec dodać zioła. Danie...

    więcej
  • Sandacz w orzeszkach piniowych

    Filety oczyścić, skropić sokiem z cytryny, przyprawić (soli dodać w małej ilości) i obsmażyć z każdej strony na maśle aż do zrumienienia....

    więcej