Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Tortilla ze szparagami i ricottą

A+ A-
drukuj
  • garść zielonych szparagów
  • ser ricotta
  • placki tortilli
  • ogórek
  • pomidorki koktajlowe
  • parmezan
  • sól

Sposób przyrządzania:

Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki, ugotować na parze lub w wodzie, lekko osolić. Placki tortilli podgrzać na suchej patelni, następnie posmarować serkiem ricotta, położyć ugotowane szparagi, dodać obrany i pokrojony w słupki ogórek oraz przekrojone na pół pomidorki i posypać startym parmezanem. Na koniec zawinąć placek (w rożek, kopertę lub rulon) i całość podsmażyć ok minuty na suchej patelni (z każdej ze stron).

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ser parmezan
  • Ser ricotta
  • Szparagi
  • Sól
  • Ogórek
  • Pomidory koktajlowe

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Bocadillos z kalmarami

  • Pierniczki

  • Burger z jajkiem i szparagami

  • Pierożki na kremowym szpinaku

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kofty jagnięce w chlebkach pita

    Jagnięcinę wymieszać z przyprawą garam masala. Uformować małe kofty, grillować na patelni grillowej kilka minut. Pod koniec polać miodem aby się...

    więcej
  • Zupa szparagowa

    Szparagi obrać, części zdrewniałe wyrzucić, czubki – około 2cm odłożyć. Łupiny dodać do bulionu i gotować na małym ogniu około 15 minut....

    więcej
  • Risotto z karczochami

    Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie w głębokiej patelni, następnie dodać osuszone z zalewy plastry karczochów. Po upłynięciu ok...

    więcej
  • Naleśniki śmietankowe – przepis podstawowy

    Rozdzielić żółtka od białek. Żółtka z cukrem zmiksować, dodać śmietanę i mąkę. Białka ubić i połączyć z masą. Smażyć na rozgrzanej...

    więcej