Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Lamb Kofta in pita pockets

A+ A-
drukuj
  • 500 g minced lamb meat
  • 1 teaspoon garammasala seasoning
  • 1 tablespoon honey
  • pita breads
  • To serve: lettuce, tomato, yogurt

Sposób przyrządzania:

Mix the minced meat with garammasala. Shape into small Kofta, grill on a grill pan for a few minutes. At the end sprinkle meat with honey in order to carmelize it. Toast the pitas, halve them and fill with Kofta, lettuce, tomatoes. Pour the yoghurt and serve immediately.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lettuce
  • Minced meat
  • Garammasala
  • Pita breads
  • Natural yoghurt
  • Tomatoes
  • Honey

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Tortelloni z pesto i parmezanem

  • Ricotta z owocami

  • Sałatka z rukoli i pomidorków koktajlowych

  • Tarta cebulowa

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Tort kawowo-czekoladowy

    Rozgrzać piekarnik do 100 ºC. Wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia dno i ścianki tortownicy o średnicy 25 cm. Włożyć posiekaną...

    więcej
  • Stek Mignon

    Nagrzać piekarnik do 200°C. Z polędwicy wykroić dwa steki o średnicy ok. 7 cm i grubości ok. 5-6 cm. Mieso doprowadzić do temperatury pokojowej. Steki...

    więcej
  • Czekoladowa panna cotta z gruszką

    Warstwa czekoladowa W małej misce rozpuść żelatynę w mleku, energicznie mieszając. W rondelku podgrzać śmietanę z cukrem, następnie wrzucić...

    więcej
  • Przekąska z jajecznicy

    Jajka rozbić tak, aby ¾ wysokości skorupki zostało całe. Drobno posiekaną cebulkę zeszklić, na to wlać jajka. Jak tylko białko na dnie zacznie się...

    więcej