Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Champion hamburgers

A+ A-
drukuj
  • ½ kg minced beef
  • 2 tablespoons dried oregano
  • 1 tbsp red chilli powder
  • egg
  • 2 teaspoons salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

To serve with: tomato, lettuce, pickled cucumber, mayonnaise, ketchup, mustard, cheese etc. Mix meat with egg, salt, pepper, oregano, chilli and form a flat burgers - bake in a pan for 10 minutes until brown. Toast the buns and fill with your favorite ingredients and hamburgers.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lettuce
  • Mustard
  • Oregano
  • Salt
  • Tomatoes
  • Beef tenderloin
  • Black pepper
  • Chili pepper
  • Cucumber
  • Eggs

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Placki z dyni

  • Jogurt z płatkami i jabłkiem

  • Gazpacho – hiszpański chłodnik (porcja dla 3-4 osób)

  • Świąteczna przystawka - jajka z sardynkami i kawiorem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Ziemniaki w sosie beszamelowym

    Ugotować ziemniaki al dente. na głębokiej patelni lub w woku podgrzać sos beszamelowy na umiarkowanym ogniu. Szynkę gotowaną pokroić w drobne kostki i...

    więcej
  • Chłodnik z moreli

    Morele sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na kawałki (2-3 dojrzałe sztuki zostawić do dekoracji). Do głębokiej miski wrzucić owoce, wlać zimne...

    więcej
  • Ryba w galarecie

    Rybę oczyścić, odciąć głowę, płetwy i ogon, resztę pokroić na dzwonka i skropić sokiem z cytryny. Włoszczyznę obrać, opłukać i zalać 1,5 l...

    więcej
  • Grillowana makrela z warzywami i puree ziemniaczanym

    Na wstępie należy dokładnie wyszorować ziemniaki, zalać je wodą, posolić i gotować do miękkości. Po ugotowaniu warzyw trzeba delikatnie...

    więcej