Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Cukinię dokładnie umyć i pokroić w cienkie plasterki, posmarować oliwą wymieszaną z ziołami prowansalskimi i odrobiną soli, odstawić na kilka minut. Grillować z obu stron. Ser feta rozdrobnić widelcem, dodać pieprz, wymieszać ze świeżą bazylią, rozsmarować na plastrach cukinii, zwinąć i jeszcze chwilę razem grillować.
lub wyszukaj w przepisach

Polędwicę oczyścić. Do czerwonego wina dodać trawę żubrową, musztardę, 3 posiekane ząbki czosnku i olej tworząc marynatę. Mięso marynować kilka...
więcej
Kociołek do fondue natrzeć czosnkiem, wlać wino i sok z cytryny. Do dobrze nagrzanego wina wsypywać starty na grubej tarce lub pokrojony w drobną...
więcej
Wodę lub rosół zagotować razem z groszkiem - posolić, jak będzie miękki zmiksować na gładki krem i dodać śmietankę.
więcej
Szparagi umyć, odciąć twarde końcówki, ugotować na wodzie (mała ilość) lub na parze. Ugotowane szparagi odcedzić, polać rozgrzanym masłem z...
więcej