Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Żeberka po tajsku

A+ A-
drukuj
  • 1 kg żeberek
  • marynata:
  • sos sojowy ciemny
  • sos sojowy słodki
  • imbir
  • czosnek
  • około 2 łyżek miodu

Sposób przyrządzania:

Żeberka pokroić w porcje z 2-3 kostkami, w dużej misce rozmieszać marynatę wraz z miodem i włożyć mięso na około 1 godzinę, po tym czasie piec na grillu lub na patelni grillowej. Podawać z pieczywem

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Czosnek
  • Sos sojowy
  • Imbir
  • Żeberka
  • Sos sojowy słodki
  • Mięta
  • Miód
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Koktajl - Miętowy Czar

  • Kasza gryczana z granatem

  • Krewetki z oliwą imbirową

  • Cevapčići

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Karjalanpiirakat - pierogi karelskie

    Obydwie mąki przesiać na stolnicy, wymieszać z solą i 250ml wody. Zagnieść twarde ciasto, uformować je w kulę, zawinąć w folię spożywczą i...

    więcej
  • Foie gras z patelni

    W naczyniu rozgrzać ocet balsamiczny, dodać porto oraz przyprawy, chwilę gotować. Plastry foie gras natrzeć solą i pieprzem, a następnie obsmażyć na...

    więcej
  • Orzeźwiająca lemoniada

    Obie cytryny sparzyć wrzątkiem. 1 cytrynę pokroić na małe cząstki, listki mięty poszarpać w piórka, i zmiksować całość blenderem z dodatkiem 1...

    więcej
  • Włoskie gazpacho z serem burrata

    Umyć warzywa. Delikatnie naciąć skórkę na pomidorach. Sparzyć pomidory i paprykę we wrzątku przez kilka sekund, następnie ostudzić w zimnej wodzie....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY