Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Grillowana polenta z cukinią i sałatką pomidorową

A+ A-
drukuj
  • 1 opakowanie gotowej polenty na grilla
  • 40 g startego parmezanu
  • 4 szklanki wody
  • mała cukinia
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 1 mała cebula
  • oliwa z oliwek
  • dekoracyjna natka pietruszki
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Cukinie pokroic na długie cienkie paski, np. obieraczką do warzyw, przyprawić solą, pieprzem i polać oliwą, wymieszać delikatnie w misce. Na warzywa położyć kostki polenty. Całość polać oliwą i grillowac po 1minucie z każdej strony. Podawać z sałatką z pomidorków, pokrojoną w paseczki cebulą, z dodatkiem zielonej pietruszki – wszystko wymieszane z oliwa z oliwek, octem balsamicznym z dodatkiem soli i pieprzu.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Ser parmezan
  • Cukinia
  • Woda
  • Polenta
  • Sól
  • Natka pietruszki
  • Ocet balsamiczny
  • Oliwa
  • Pieprz mielony
  • Pomidory koktajlowe
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Mus z kaszy jaglanej i kiwi

  • Granita z arbuza

  • Omlet

  • Ciasto herbaciane z rodzynkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Gazpacho – hiszpański chłodnik (porcja dla 3-4 osób)

    Pokroić w drobną kostkę: oczyszczone papryki, cebulkę, ogórek ze skórką, obrane pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do warzyw wlać sos...

    więcej
  • Pikantny kurczak z orzechami i chilli

    Pokroić cebulę – w plasterki, młode cebulki/szalotki i czosnek – w drobne kawałki, chilli – w paseczki. Również w niewielkie kawałki pokroić...

    więcej
  • Mango sticky rice

    Ryż z cukrem gotować na małym ogniu w mleczku kokosowym do miękkości (powinien być kleisty), mango obrać i pokroić w cienkie plasterki. Podawać na...

    więcej
  • Dorsz na parze

    Ugotować wodę w garnku do gotowania na parze, natrzeć dorsza oliwą i położyć go na sicie razem z fasolką szparagową, przykryć i gotować 15 minut....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY