Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka z serem Tomino i borówkami

A+ A-
drukuj
  • 1/2 sera tomino w oliwie z ziołami
  • 1/2 sera tomino w oliwie z czerwoną papryką
  • 10 borówek
  • 5 malin
  • 20 g orzeszków piniowych
  • 20 g rodzynek
  • mieszanka sałat
  • 1 seler
  • 1/2 papryki
  • oliwa extra virgin
  • 1 łyżka octu balsamicznego

Sposób przyrządzania:

Moczyć rodzynki w wodzie przez godzinę. Obrać selera i pokroić w cienkie plasterki razem z papryką. Zmieszać wszystkie składniki i doprawić oliwą, solą, pieprzem i octem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Borówki
  • Maliny
  • Ocet balsamiczny
  • Oliwa extra virgin
  • Orzechy piniowe
  • Papryka
  • Rodzynki
  • Sałata mix
  • Seler
  • Ser tomino w oliwie z czerwoną papryką
  • Ser tomino w oliwie z ziołami
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Tajska przystawka

  • Jogurt z płatkami i jabłkiem

  • Cielęcina na batatach i rukoli

  • Ciasto drożdżowe

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka śledziowa z buraczkami

    Ziemniaki i buraki gotujemy, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę siekamy. Ogórki, jabłko i płaty śledziowe kroimy w większą kostkę....

    więcej
  • Pieczarki faszerowane

    Zeszklić posiekaną cebulę i rozdrobniony czosnek. Dodać mięso mielone i przyprawy. Usmażyć. Z pieczarek ostrożnie wyciąć nóżki, można je...

    więcej
  • Łosoś w musztardzie z miodem i cytryną

    Wymieszać w miseczce sok z cytryny, miód, musztardę i oliwę, w tak przygotowanej marynacie obtoczyć łososia i chłodzić w lodówce 2,5 h. Następnie...

    więcej
  • Grillowana makrela z warzywami i puree ziemniaczanym

    Na wstępie należy dokładnie wyszorować ziemniaki, zalać je wodą, posolić i gotować do miękkości. Po ugotowaniu warzyw trzeba delikatnie...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY

  • Jak przygotować deskę...

    Wymyślona i spopularyzowana przez...

    zobacz więcej