Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pstrąg na kuskusie

A+ A-
drukuj
  • 4 filety z pstrąga
  • opakowanie migdałów
  • 1 opakowanie kaszy kuskus
  • sok z cytryny
  • fasola szparagowa zielona
  • oliwa z oliwek
  • przyprawy: sól, pieprz
  • mąka

Sposób przyrządzania:

Fasolę umyć, poodcinać końcówki, ugotować . Kuskus ugotować oddzielnie, zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając kilka kropel oliwy z oliwek, koperek i przyprawy. Filety umyć, natrzeć przyprawami, skropić cytryną, otoczyć w mące i usmażyć na oliwie z oliwek aż do zrumienienia. W tym samym czasie na osobnej, rozgrzanej patelni rozsypać migdały i prażyć na średnim ogniu przez około 5 minut, aż do uzyskania złocistego koloru. Na talerzu układać kolejno: kuskus, fasolkę, oraz filet. Całość posypać prażonymi migdałami.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cytryny
  • Sól
  • Zielona fasola
  • Koperek
  • Mąka
  • Migdały
  • Oliwa
  • Pieprz mielony
  • Kuskus

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka brokułowa

  • Horta - zielona wyspa

  • Burritos drobiowe

  • Risotto z karczochami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Jamie Oliver: pizza z mozarellą i sosem pomidorowym

    Przesiać mąkę i sól na czystą powierzchnię i zrobić dołek na środku. Dodać drożdże i cukier do letniej wody, wymieszać widelcem i pozostawić na...

    więcej
  • Tortilla trenera

    Jajka lekko ubić widelcem, ziemniaki pokroić w plastry, boczek pokroić w kawałki, wszystko wymieszać, doprawić pieprzem i solą i wylać masę na...

    więcej
  • Sałatka z grillowaną cukinią

    Cukinię pokroić wzdłuż w cienkie plasterki, oprószyć solą i ułożyć na dobrze rozgrzanej patelni grillowej lub grillu. Grillować przez około 5-7...

    więcej
  • Małże św. Jakuba z patelni z czosnkiem

    Małże otworzyć nożem. Wyjąć mięso z muszli i dokładnie opłukać. Muszle odłożyć. Czosnek obrać i posiekać. Natkę pietruszki umyć i posiekać,...

    więcej