Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Ryż przygotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokroić ogórka i tuńczyka w podłużne paski. Listek alg umieścić na środku maty bambusowej. Na środku listka ułożyć ryż, pozostawiając marginesy, a na nim, również w środku, umieścić wszystkie 3 dodatki – tuńczyka, ogórka i omlet. Zawijać w taki sposób, aby listki alg zamknęły ryż i dodatki w środku. Natomiast mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Tak powstały rulonik kroić na 7 części.
lub wyszukaj w przepisach
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, następnie pokroić w plasterki. Szparagi ugotować, usunąć twarde końcówki i przekroić na pół. Pomidory,...
więcejCebulę pokroić kawałki, podpiec. Mięso pokroić w plastry i gotować około 2 godzin pod przykryciem, razem z cebulą i przyprawami, w 2 l osolonej wody....
więcejMąkę, sól, olej i ciepłą wodę wymieszać, a następnie wyrobić ciasto i odstawić na pół godziny pod przykryciem. Po upłynięciu wskazanego czasu...
więcejDo szklanej miseczki wrzucić czarne oliwki, pomidory suszone, starty parmezan i cebulę pokrojoną w plasterki, całość skropić oliwą i dodać białego...
więcej