Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Futomaki – sushi

A+ A-
drukuj
  • 230 g ryżu do sushi
  • 2 omlety zrolowane i pokrojone w plastry
  • ½ świeżego ogórka
  • 25 dag surowego tuńczyka lub łososia
  • 1 listek alg morskich

Sposób przyrządzania:

Ryż przygotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokroić ogórka i tuńczyka w podłużne paski. Listek alg umieścić na środku maty bambusowej. Na środku listka ułożyć ryż, pozostawiając marginesy, a na nim, również w środku, umieścić wszystkie 3 dodatki – tuńczyka, ogórka i omlet. Zawijać w taki sposób, aby listki alg zamknęły ryż i dodatki w środku. Natomiast mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Tak powstały rulonik kroić na 7 części.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ryż
  • Tuńczyk surowy
  • Filet z łososia
  • Ogórek
  • Omlety
  • Algi morskie
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Puchar sułtański

  • Ricotta z owocami

  • Wołowina po wiedeńsku

  • Pizza Margherita

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Parmigiana z białym serem robiola i miętowym pesto

    Zmiksować listki mięty z 2 łyżkami oliwy, kostką lodu, solą i pieprzem. Umyć, poszatkować i szybko zgrillować warzywa. W brytfannie ułożyć...

    więcej
  • Pasztet z gęsi z żurawiną

    Żurawinę moczyć przez około godzinę w nalewce, natomiast bułkę - do miękkości w wodzie. Do garnka z wodą włożyć pokrojone na kawałki udka i...

    więcej
  • Koreczki z łososia

    Oliwkę owinąć łososiem pokrojonym w paseczki. Spiąć wykałaczkami. Ułożyć na półmisku na liściach rukoli. Skropić sokiem z 1 ćwiartki cytryny....

    więcej
  • Grillowany schab

    Schab umyć, osuszyć i delikatnie rozbić. Posmarować oliwą i wetrzeć rozmaryn. Kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Buraki ugotować (około 30...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY