Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka brokułowa

A+ A-
drukuj
  • 1 brokuł
  • 4 jajka
  • 1 pomidor
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurty naturalnego
  • 2-3 ząbki czosnku

Sposób przyrządzania:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Brokuła rozdzielić na różyczki i zblanszować. Czosnek zmiażdżyć, dodać majonez i jogurt i wmieszać. Pomidora i jajka pokroić w cząstki. Na talerzu układać wszystkie składniki, polać lekko sosem czosnkowym i udekorować posiekanym szczypiorkiem.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Brokuły
  • Czosnek
  • Szczypiorek
  • Jajka
  • Jogurt naturalny
  • Majonez
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kanapka mistrzów

  • Faworki

  • Grillowana bruschetta

  • Nóżki "spieczone słońcem"

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Joulutorttu

    Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić w kwadraty (ok. 8-10 cm) i ponacinać po ukosie tak, aby kwadrat przybrał kształt wiatraka. Cieńsze rogi zawinąć...

    więcej
  • Szczupak pieczony w boczku

    Każdą ze sztuk ryby obmyć, wypatroszyć i natrzeć przyprawami. Następnie owinąć je szczelnie plastrami boczku. Piec przez około 45 minut w...

    więcej
  • Łosoś w czerwonym curry

    Na głębokiej patelni rozgrzać olej/oliwę dodać pastę curry z cebulą. Smażyć ok. 5 minut, stale mieszając. Następnie należy dodać mleko kokosowe...

    więcej
  • Kurczak z karczochami

    Piekarnik nagrzać do 180°C. Piersi kurczaka oprószyć solą i pieprzem. Na patelni powoli rozgrzać tłuszcz. Filety smażyć po około 4 minuty z każdej...

    więcej