Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Grillowana flądra z lekką sałatką

A+ A-
drukuj
  • 2 świeże flądry
  • kapusta pekińska
  • oliwa z oliwek
  • cytryny
  • ogórek
  • papryka
  • świeży koperek
  • jogurt naturalny
  • przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie,

Sposób przyrządzania:

Ryby obmyć, natrzeć ziołami, odłożyć na około 30 minut. Kapustę pekińską umyć i poszatkować na cienkie paski, ogórka pokroić w plasterki, a paprykę - w słupki. Całość wymieszać razem z jogurtem, doprawić, posypać świeżyć koperkiem. Rybę pokropioną sokiem z cytryny i oliwą z oliwek grillować z każdej strony po około 5-10 minut.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cytryny
  • Zioła prowansalskie
  • Sól
  • Jogurt naturalny
  • Ogórek
  • Oliwa
  • Papryka
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Bocadillos z kalmarami

  • Sałatka z wędzonym łososiem i awokado

  • Łosoś z brokułami

  • Zupa z ciecierzycą

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Francuski Ratatouille z kozim serem

    Rozgrzać piekarnik do 180 °C. Umyć i pokroić w paski cukinie, papryki oraz bakłażana. Umieścić pokrojone warzywa na blasze do pieczenia i polać...

    więcej
  • Babeczki czekoladowo waniliowe

    Ze składników ciasta wyrobić gładką, jednolitą masę, schować ją do lodówki na około godzinę. Następnie rozwałkować ciasto, wyciąć koła...

    więcej
  • Sałatka z rukoli i parmezanu

    Do miski wlać oliwę i sok z cytryny. Dodać odrobinę soli z Himalajów i świeżo mielonego czarnego pieprzu. Wymieszać stalową rózgą. Wsypać obrany...

    więcej
  • Sałatka pomidorowo-szparagowa

    Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, następnie pokroić w plasterki. Szparagi ugotować, usunąć twarde końcówki i przekroić na pół. Pomidory,...

    więcej