Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Makaron w wersji romantic

A+ A-
drukuj
  • opakowanie makaronu serca
  • 10 zielonych szparagów
  • słoiczek czarnych oliwek
  • małe opakowanie pomidorków koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odkroić końcówki szparagów, resztę pokroić w mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe umyć i przekroić na pół. Na rozgrzanej oliwą patelni podsmażyć szparagi, sprasowany czosnek oraz pomidorki, a następnie dodać ugotowany makaron. Całość doprawić. Po rozłożeniu na talerze, dodać oliwki.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Czosnek
  • Szparagi
  • Sól
  • Oliwa
  • Pieprz mielony
  • Pomidory koktajlowe

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Włoskie gazpacho z serem burrata

  • Sałatka pomarańczowa z fenkułem

  • Omlet ze szpinakiem

  • Grillowana makrela z warzywami i puree ziemniaczanym

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Jamie Oliver: pizza z mozarellą i sosem pomidorowym

    Przesiać mąkę i sól na czystą powierzchnię i zrobić dołek na środku. Dodać drożdże i cukier do letniej wody, wymieszać widelcem i pozostawić na...

    więcej
  • Ryż z zieloną herbatą

    Na małym ogniu gotować ryż z liśćmi herbaty, aż woda wyparuje - najlepiej herbatę umieścić w "zaparzaczu" lub lnianej saszetce . Rozpuścić cukier...

    więcej
  • Świąteczny barszcz

    Obrać włoszczyznę i gotować z grzybami, czosnkiem i przyprawami. Gdy warzywa zaczną mięknąć dodać obrane i pokrojone buraki i gotować do...

    więcej
  • Omlet

    Roztopić 10g tłuszcz kokosowy przyrządzić masę jajeczną z dwóch ubitych jajek i smażyć 2-3 minuty. Pokroić w plasterki banana i pomarańcze i...

    więcej