Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Makaron w wersji romantic

A+ A-
drukuj
  • opakowanie makaronu serca
  • 10 zielonych szparagów
  • słoiczek czarnych oliwek
  • małe opakowanie pomidorków koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odkroić końcówki szparagów, resztę pokroić w mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe umyć i przekroić na pół. Na rozgrzanej oliwą patelni podsmażyć szparagi, sprasowany czosnek oraz pomidorki, a następnie dodać ugotowany makaron. Całość doprawić. Po rozłożeniu na talerze, dodać oliwki.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Czosnek
  • Oliwa
  • Pieprz mielony
  • Pomidory koktajlowe
  • Szparagi
  • Sól

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Żurek wielkanocny w chlebkach

  • Kurczak z selerem naciowym

  • Arancini sycylijskie

  • Musaka

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z chorizo i mozzarellą

    Na talerzu wyłożyć plastry chorizo i połowę pokrojonej mozzarelli. Posypać świeżą bazylią, poszarpaną na kawałki. Po wierzchu rozsypać pokrojone...

    więcej
  • Pasta z awocado i jaj przepiórczych

    Owoc awokado obrać ze skórki i przekroić wzdłuż na połówki. Wrzucić do miseczki, dodać sok z limonki oraz oliwę. Doprawić szczyptą soli i grubo...

    więcej
  • Smażone krewetki pachnące czosnkiem z chili

    Krewetki obrać z pancerza i delikatnie naciąć wzdłuż górnego grzbietu, oczyścić z przewodu pokarmowego. Umyć i osuszyć. Przesmażyć na oliwie...

    więcej
  • Sałatka z kuskusem i oliwkami

    Kaszę zalać wodą 1 cm nad poziom kaszy, doprawić solą i odstawić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Oliwki odsączyć, pokroić w plasterki....

    więcej