Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Panini z pieczoną papryką i cukinią

A+ A-
drukuj
  • 150 g dojrzewającego sera Beemster
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
  • 1 łyżka suszonych ziół włoskich
  • 2–3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 czerwona słodka papryka
  • 1 mała cukinia
  • 1 bagietka lub focaccia

Sposób przyrządzania:

Do oliwy z oliwek dodać zioła i czosnek, całość zamieszać. Pociąć paprykę na 8 szerokich pasków, a cukinię wzdłuż, na długie plastry. Omaścić paski papryki i cukinii oliwą i prażyć je na patelni do grillowania, aż zmiękną i się zarumienią. Ser pokroić w plastry. Bagietkę pociąć na 4 równe części i przeciąć je wzdłuż, ale nie do końca. Położyć na spodnią część pieczywa połowę sera, a następnie dodać paprykę oraz cukinię i przykryć je pozostałym serem. Całość nakryć drugą połówką bagietki. Ścisnąć panini i umieścić je w grillu na 6–8 minut do uzyskania złocistego koloru.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Miodowy kurczak z grilla

  • Sałatka z rukoli i parmezanu

  • Tuńczyk w sałatce na ciepło

  • Mus malinowy z tofu

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Awokado w majonezie

    Awokado obrać ze skórki i usunąć pestkę. Miąższ skropić sokiem z cytryny i drobno pokroić. Tak przygotowane awokado wymieszać z majonezem,...

    więcej
  • Sałatka z wędzonym łososiem i awokado

    Oddzielić awokado od pestki i pokroić w kostkę, dodać świeżą roszponkę i łososia wędzonego pokrojonego w paski. Całość skropić oliwą lub octem...

    więcej
  • Łosoś pieczony z fasolką szparagową

    Łososia piec w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 180 st. Fasolkę szparagową dusić na maśle około 10 min pod przykryciem. Całość...

    więcej
  • Żytnie razowe pieczywo na świeżym zakwasie

    Z mąki i wody w proporcjach 1:1 przygotować zaczyn. 100g mąki wymieszać (drewnianą lub plastikową łyżką) z letnią wodą (100g), aby otrzymać...

    więcej