Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Zupa z soczewicy

A+ A-
drukuj
  • 50 dag soczewicy
  • 2 małe cebule
  • 2 pomidory (lub pomidory z puszki)
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • kostka bulionu warzywnego
  • 3 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • przyprawy: pieprz, sól

Sposób przyrządzania:

Soczewicę ugotować, dodając bulionu. Cebulę oraz marchew pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, a następnie dodać do gotującej się soczewicy. Dodać sparzone pomidory pokrojone w kostkę (lub pomidory z puszki), koncentrat pomidorowy, sprasowany czosnek, na koniec doprawić. Gotować, aż soczewica będzie miękka.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bulion
  • Cebula
  • Czosnek
  • Sól
  • Oliwa
  • Pieprz mielony
  • Marchew
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ciasto ziemniaczane

  • Łosoś z paprykami

  • Pieczone gęsie nogi z jabłkiem i pomidorkami

  • Mrożony jogurt z borówkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Krewetki z oliwą imbirową

    Marynata: czosnek, imbir oraz oliwę wymieszać, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Krewetki dokładnie osuszyć, polać marynatą i odstawić na...

    więcej
  • Dorsz na parze

    Ugotować wodę w garnku do gotowania na parze, natrzeć dorsza oliwą i położyć go na sicie razem z fasolką szparagową, przykryć i gotować 15 minut....

    więcej
  • Jajecznica ze szczypiorkiem

    Jajko usmażyć na rozgrzanym maśle. Dodać pokrojony szczypiorek. Smacznego!

    więcej
  • Łosoś w papilotach

    Ziemniaki marchewkę podgotować 10 minut. Pokroić w grube plastry. Rybę przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i olejem. Na środku...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY