Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Lemoniada miętowo-arbuzowa

A+ A-
drukuj
  • 1 kg arbuza
  • 2 szklanki wyciśniętego soku z limonki
  • 3 listki mięty
  • 3 szklanki wody mineralnej niegazowanej
  • 2-3 kostki lodu

Sposób przyrządzania:

Miąższ z arbuza pokroić w drobną kostkę, wymieszać z sokiem z limonki i opłukanymi listkami mięty. Dodać wodę, kostki lodu i ponownie wymieszać.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Woda
  • Limonka
  • Lód
  • Mięta
  • Arbuz

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pieczeń cielęca z indykiem i marchewką

  • Sałatka z grillowanym kurczakiem

  • Sernik

  • Makaron bezglutenowy z kurczakiem i gorgonzolą

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Grillowany schab

    Schab umyć, osuszyć i delikatnie rozbić. Posmarować oliwą i wetrzeć rozmaryn. Kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Buraki ugotować (około 30...

    więcej
  • Burritos drobiowe

    Pokroić mięso i wymieszać je z łyżką oleju i marynatą, przygotowaną z mieszanki ziół, chilli i czosnku. Pokroić warzywa i wymieszać. Wyłożyć...

    więcej
  • Sałatka z gorgonzolą, orzechami i gruszką

    Gruszki oczyścić z gniazd nasiennych i podzielić na ósemki. Na patelni roztopić 1 łyżkę masła, dodać miód. Owoce wrzucić na rozgrzaną patelnię,...

    więcej
  • Płatki z jogurtem i owocami

    Płatki owsiane zgotować lub zalać wrzątkiem aby zmiękły. Następnie dodać jogurt i odstawić do wystygnięcia. Do ostudzonej owsianki dodajemy...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY