Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka z kuskusem i oliwkami

A+ A-
drukuj
  • 100 g kaszy kuskus
  • garść czarnych oliwek
  • zielony ogórek
  • awokado
  • 2 pomidory
  • świeża bazylia
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

Kaszę zalać wodą 1 cm nad poziom kaszy, doprawić solą i odstawić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Oliwki odsączyć, pokroić w plasterki. Awokado i ogórka obrać i pokroić w plastry, pomidora w kostkę. Warzywa połączyć z kaszą, doprawić posiekaną bazylią, pieprzem i oliwą.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Sól
  • Awokado
  • Ogórek
  • Oliwa
  • Oliwki czarne
  • Pieprz mielony
  • Kuskus
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grillowany filet ze szparagami i parmezanem

  • Pasztet z gęsi z żurawiną

  • Paella

  • Sałatka grecka

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Tortilla trenera

    Jajka lekko ubić widelcem, ziemniaki pokroić w plastry, boczek pokroić w kawałki, wszystko wymieszać, doprawić pieprzem i solą i wylać masę na...

    więcej
  • Grillowany filet ze szparagami i parmezanem

    Filet wrzucić na grillową patelnię i smażyć z obydwu stron po 4 minuty. Szparagi wrzucić do wrzątku na około 4 minuty, polać oliwą i posypać...

    więcej
  • Cebulowe krążki

    Cebulę pokroić w grube plastry i delikatnie oddzielić każdy krążek. Jajka dokładnie rozbić i doprawić. Krążki obtaczać kolejno w mące, jajku i...

    więcej
  • Kasza gryczana z granatem

    Kaszę ugotować na sypko. Odstawić pod przykryciem, aby nie ostygła. Oczyszczoną marchewkę pokroić za pomocą obieraczki na cienkie paseczki. Kaszę...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY