Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ciasto kokosowe

A+ A-
drukuj
  • 3 jajka (osobno żółtka i białka)
  • szklanka mleczka kokosowego
  • szklanka cukru
  • szklanka mąki kukurydzianej
  • laska wanilii
  • ½ szklanki wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki oleju roślinnego

Sposób przyrządzania:

Żółtka ubijać z cukrem do uzyskania puszystej masy, dodać mleczko kokosowe i dalej ubijać. Dodać mąkę, wiórki i tłuszcz. Biała ubić na sztywno ze szczyptą soli i stopniowo dodawać do masy żółtkowej, Przełożyć do formy i piec 45-50 minut w temperaturze 170°C.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukier
  • Wanilia
  • Wiórki kokosowe
  • Jajka
  • Olej
  • Mąka kukurydziana
  • Mleko kokosowe

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Rzodkiewkowe smoothie

  • Kacze udko pieczone

  • Sałatka z serem pizzicotti i wędzoną wołowiną

  • Zupa dyniowa

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Babka piaskowa

    Jajka utrzeć z cukrem. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem oraz masłem i ziarenka wanilii. Utrzeć. Przełożyć do formy na babkę i...

    więcej
  • Tartaletki z musem czekoladowym i malinami

    Mąkę przesiać do miski. Dodać resztę składników i krótko ugniatać ciasto. Po uformowaniu w tartaletkach schłodzić ciasto w lodówce. Zimne ciasto,...

    więcej
  • Granatowa Sangria

    Sok z granatu i sok jabłkowy wymieszać z syropem cukrowym. Pomarańczę i kiwi obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. Obrane mango pokroić na...

    więcej
  • Grillowana bruschetta

    W jednej misce wymieszać delikatnie wszystkie składniki oprócz sera, przykryć i odstawić do lodówki na pół godziny. W drugiej misce połączyć 2...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY