Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Omlet ze szpinakiem

A+ A-
drukuj
  • 2 jajka
  • łyżka wody
  • sól
  • pieprz
  • garść szpinaku
  • ½ cebuli
  • ½ pomidora
  • kilka plasterków szynki parmeńskiej
  • olej

Sposób przyrządzania:

Jajka dokładnie ubić widelcem z odrobiną wody i doprawić solą i pieprzem. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju czosnkowym, dodać pokrojoną w paski szynkę i liście szpinaku, chwilę przesmażyć, dodać posiekanego pomidora. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu wylać jajka. Podpiec chwile na patelni i przełożyć do średnio rozgrzanego piekarnika na 10-15 minut aż się przyrumieni z wierzchu. Ścięty omlet przełożyć na talerz, na połowie ułożyć farsz szpinakowy i przykryć drugą częścią.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Szpinak
  • Szynka parmeńska
  • Woda
  • Jajka
  • Olej
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ciasto rabarbarowe z migdałową kruszonką

  • Karjalanpiirakat - pierogi karelskie

  • Chowder z kurczaka i kukurydzy

  • Risotto z karczochami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Czerwona zupa z wołowiną

    Usmażyć mięso na rozgrzanym oleju w garnku z grubym dnem. Dodać cebulę i czosnek i smażyć przez kolejne 2-3 minuty. Dodać pomidory i cukier i dusić...

    więcej
  • Hiszpańskie churros z czekoladą

    W garnku zagotować wodę z solą, masłem i cukrem. Mąkę wymieszać z cynamonem, wanilią i wsypać całość do wrzątku. Całość energicznie mieszać...

    więcej
  • Pesto bazyliowo melisowe

    Sos pesto: czosnek obrać i pokroić w plasterki. Jogurt wymieszać z musztardą oraz oliwą i zmiksować blenderem lub utrzeć z pozostałymi składnikami...

    więcej
  • Granita z arbuza

    Wodę podgrzać w garnuszku , wsypać cukier, mieszać aż się rozpuści i odstawić do ostygnięcia. Miętę lub melisę poszatkować bardzo drobno,...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY