Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Mus malinowy z tofu

A+ A-
drukuj
  • 1 kostka (180 g) tofu naturalnego
  • 100 g mrożonych malin
  • 250 g syropu z malin
  • 250 ml śmietanki 36%
  • 1 łyżka cukru

Sposób przyrządzania:

Do pojemnika blendera wrzucić lekko rozmrożone maliny i wlać syrop. Tofu rozdrobnić i dodać do malin i syropu. wszystkie składniki zmiksować do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Ubić śmietankę z cukrem na sztywno, a następnie wlewać do niej partiami zmiksowane tofu, przez cały czas ubijając. Gotowy mus przełożyć do miseczek i wstawić do lodówki na 1 godzinę, żeby stężał. Podawać z sokiem z malin lub malinami. Można podawać z kawałkami biszkoptów. Foto i przepis: EKOLOGIS

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukier
  • Maliny
  • Ser tofu
  • Szynka parmeńska
  • Słodka śmietana
  • Syrop malinowy

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Krewetki tygrysie z sosem z orzeszków ziemnych

  • Moskole

  • Lody z zieloną herbatą

  • Pizzerinki

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Bagietka francuska

    Drożdże wymieszać z ciepłą wodą w szklance, odstawić na 3 minuty. Dodać mąkę i połączyć z wodą. Ciasto odstawić na 20 minut i przykryć...

    więcej
  • Sałatka z serem Tomino i borówkami

    Moczyć rodzynki w wodzie przez godzinę. Obrać selera i pokroić w cienkie plasterki razem z papryką. Zmieszać wszystkie składniki i doprawić oliwą,...

    więcej
  • Ryż z zieloną herbatą

    Na małym ogniu gotować ryż z liśćmi herbaty, aż woda wyparuje - najlepiej herbatę umieścić w "zaparzaczu" lub lnianej saszetce . Rozpuścić cukier...

    więcej
  • Burgery z bakłażanem i halloumi

    Na patelnię wlej 1 łyżkę oliwy i dodaj cebulę. Smaż na dużym ogniu przez kilka minut, następnie zmniejsz ogień i smaż aż zmięknie i lekko się...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY