Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Trifle z kremem dyniowym

A+ A-
drukuj
  • 12 biszkoptów
  • 1 łyżka masła
  • 230 ml serka homogenizowanego
  • ½ kg dyni
  • 1 łyżeczka mieszanki przyprawy do piernika
  • 1 laska wanilii
  • 60g cukru
  • 1 opakowanie bitej śmietany w sprayu

Sposób przyrządzania:

Przygotować wysokie szklanki. W misce pokruszyć biszkopty i wymieszać ze stopionym masłem. Podzielić masę biszkoptową na 4-6 porcji i wyłożyć nią dno każdej szklanki, delikatnie uklepać. Przygotować mus z dyni: pokroić w kostkę obraną dynię i z odrobiną wody poddusić w rondelku aż się rozpadnie. Całość zmiksować, dodać cukier, wanilię (zeskrobaną ze środka laski waniliowej), przyprawę do piernika. Połączyć z serkiem homogenizowanym. Raz jeszcze wszystkie składniki zmiksować. Część bitej śmietany połączyć z przygotowaną masą i delikatnie wymieszać. Na warstwę biszkoptów kłaść na przemian: dyniową masę serową i bitą śmietanę, zakończyć bitą śmietaną, Można udekorować pokruszonymi biszkoptami. Schłodzić w lodówce.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukier
  • Serek homogenizowany
  • Wanilia
  • Dynia
  • Ogórki kiszone
  • Bita śmietana
  • Przyprawa do piernika
  • Biszkopty
  • Masło

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Schab z jabłkiem i żurawiną

  • Grillowany śledź w szpinakowo-pomidorowym sosie

  • Canelloni w sosie pomidorowym

  • Pasztet z gęsi z żurawiną

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Domowe pączki

    Z drożdży, mleka i 3 łyżek mąki zrobić rozczyn i odstawić do wyrośnięcia. Ser zmielić. Pozostałą mąkę połączyć z posiekanym masłem,...

    więcej
  • Orzeźwiająca lemoniada

    Obie cytryny sparzyć wrzątkiem. 1 cytrynę pokroić na małe cząstki, listki mięty poszarpać w piórka, i zmiksować całość blenderem z dodatkiem 1...

    więcej
  • Fritule

    Jajka ubić razem z cukrem, do uzyskania efektu gęstej masy, dodając stopniowo: starte jabłko i skórkę z cytryny, jogurt, proszek do pieczenia, mąkę....

    więcej
  • Trifle z kremem dyniowym

    Przygotować wysokie szklanki. W misce pokruszyć biszkopty i wymieszać ze stopionym masłem. Podzielić masę biszkoptową na 4-6 porcji i wyłożyć nią...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY