Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Zupa czosnkowa

A+ A-
drukuj
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 100 gr czerstwego chleba, pokrojonego
  • 100 gr szynki
  • 3 ząbki czosnku
  • 6 jajek
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 l wody

Sposób przyrządzania:

Podgrzać oliwę i dodać niezbyt cienko pokrojony czosnek. Zanim czosnek zbrązowieje dodać szynkę i chleb. Gotować przez kilka minut, dodać paprykę, a następnie wodę i sól. Zagotować z wbitymi jajkami.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Chleb tostowy
  • Czosnek
  • Szynka
  • Woda
  • Jajka
  • Oliwa
  • Papryka słodka

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Focaccia z rozmarynem i suszonymi pomidorami

  • Filet zapiekany w serze i żurawinie

  • Fusilli z mięsem i warzywami

  • Grillowany stek z foie gras

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pieczarki faszerowane

    Zeszklić posiekaną cebulę i rozdrobniony czosnek. Dodać mięso mielone i przyprawy. Usmażyć. Z pieczarek ostrożnie wyciąć nóżki, można je...

    więcej
  • Zapiekana ricotta

    Rozgrzać piekarnik do 180 st. Foremkę do pieczenia (wielkości filiżanki) nasmarować masłem. W misce zmieszać ricottę, jajko, cukier i wanilię, po...

    więcej
  • Rzodkiewkowe smoothie

    Rzodkiewki opłukać, przekroić na pół. Zmiksować razem z jogurtem. Dodać przyprawy do smaku.

    więcej
  • Tiropitakia - greckie pierożki z serem

    Parmezan zetrzeć, fetę rozgnieść, dodać przyprawy, całość wymieszać. Jajka ubić mikserem, dodać zmieszane sery. Ciasto filo pokroić w kwadraty...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY