Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka z makreli

A+ A-
drukuj
  • 2 duże makrele wędzone
  • 2 duże cebule
  • 2 średnie jabłka
  • 4 -5 ogórków konserwowych
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Makrele obrać z ości, podzielić na drobne kawałki. Cebule, jabłka i ogórki pokroić w kostkę. Wymieszać całość, dodać około 3 łyżki majonezu, sól i pieprz. Odstawić w chłodne miejsce.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Makrela
  • Ogórki konserwowe
  • Jabłka
  • Sól
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Jagnięcina w musztardzie z purre ziemniaczano selerowym

  • Dżem pomidorowy z wanilią

  • Sałatka z chorizo i mozzarellą

  • Powidło śliwkowe

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z grillowaną cukinią

    Cukinię pokroić wzdłuż w cienkie plasterki, oprószyć solą i ułożyć na dobrze rozgrzanej patelni grillowej lub grillu. Grillować przez około 5-7...

    więcej
  • Papryka faszerowana

    Mięso, drobno pokrojone pieczarki, posiekane cebulę i czosnek podsmażyć na oleju bazyliowym. Dodać ugotowany ryż, przyprawy, posiekaną bazylię i...

    więcej
  • Pierś z gęsi z pierożkami z kaszy gryczanej i marchewką

    Piersi z gęsi umyć dzień wcześniej i pozostawić na noc do wymoczenia w wodzie, dodając 2 łyżki soli. Następnego dnia gęś wyjąć z wody, osuszyć,...

    więcej
  • Tabbouleh

    Kaszę należy zalać wrzątkiem i odstawić do wchłonięcia. Warzywa umyć, obrać i pokroić w równą kostkę. Zioła posiekać niezbyt drobno....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY

  • Włoskie sery przysmak bogów

    Pizza neapolitana nie obyłaby...

    zobacz więcej