Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Grilled steak with foie gras

A+ A-
drukuj
  • 2 beef tenderloin steaks
  • 2 slices of foie gras
  • 1-2 shallots
  • 100 g Gorgonzola cheese
  • 1 small package of cream
  • salt and freshly ground pepper
  • 1 clove of garlic
  • fresh spinach leaves
  • 2 tbsp butter

Sposób przyrządzania:

Cut the meat into thick slices across the grain. Season with salt and pepper immediately before grilling. Grill 3 minutes on each side. Put on a plate. Top with a thin slice of foie gras. Serve with fresh spinach sautéed with garlic butter and cheese sauce. Cheese sauce: Sauté the chopped shallots in a pan, add the Gorgonzola, pour the cream and season with salt and pepper.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Salt
  • Shallot
  • Sour cream
  • Spinach
  • Beef tenderloin
  • Butter
  • Garlic
  • Gorgonzola cheese
  • Ground pepper
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Karp pieczony

  • Ciasto jogurtowe

  • Sałatka śledziowo-jabłkowa

  • Bocadillos z kalmarami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Spaghetti

    Podsmażyć czosnek na oliwie i dodać mieloną wołowinę. Dodać sos pomidorowy i makaron ugotowany wg. ulotki:...

    więcej
  • Zielona surówka

    Kapusty posiekać, zasypać odrobiną soli i ugnieść dłońby aby warzywa zmiękły i puściły wodę. Dodać posiekaną cebulkę, szczypiorek i natkę....

    więcej
  • Naleśniki w stylu orange

    Mąkę, mleko, cukier puder, jajko wymieszać, usmażyć naleśniki. Na patelni rozpuścić masło, a następnie dodać sok z pomarańczy, skórkę, ocet...

    więcej
  • Sakiewki nadziewane pieczarkami

    Pieczarki i cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na maśle. Po przestygnięciu wymieszać z serem, doprawić solą i pieprzem. Ciasto francuskie...

    więcej