Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Makaron fusilli z pomidorami, serem Ricotta i szparagami

A+ A-
drukuj
  • 200 g makaronu fusilli
  • 2 pomidory
  • 5-6 szparagów
  • 100 g sera ricotta
  • cebula
  • 6 listków bazylii
  • oliwa extra virgin
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Pokroić cebulę w małą kostkę i usmażyć na złoto, dodać pokrojone pomidory, 3 listki bazylii i szklankę wody. Gotować na średnim ogniu, aż pomidory będą miękkie. Dodać sól i pieprz. W międzyczasie oczyścić szparagi i odciąć twarde części, następnie blanszować przez 5 minut i dodać do sosu pomidorowego. Ugotować makaron i dodać do pozostałych składników. Przed podaniem dodać ser ricotta i pozostałe listki bazylii.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Cebula
  • Ser ricotta
  • Szparagi
  • Sól
  • Makaron fusilli
  • Oliwa extra virgin
  • Pieprz czarny
  • Pomidory
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Żytnie razowe pieczywo na świeżym zakwasie

  • Ryba po grecku

  • Roladki wołowe

  • Tortilla ze szparagami i ricottą

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Deser czekoladowy fondant

    Czekoladę stopić w kąpieli wodnej, wcześniej odłożyć 4 kostki. Dodać cukier i wymieszać. Kiedy czekolada trochę ostygnie, dodać żółtka i ubite...

    więcej
  • Omlet francuski z wiórkami kokosowymi

    Ubić 2 kurze jajka, dodać 10 g wiórków kokosowych i wlać masę jajeczną na rozgrzaną patelnię. Smażyć omlet na jasny brąz z każdej strony. Na...

    więcej
  • Stek Mignon

    Nagrzać piekarnik do 200°C. Z polędwicy wykroić dwa steki o średnicy ok. 7 cm i grubości ok. 5-6 cm. Mieso doprowadzić do temperatury pokojowej. Steki...

    więcej
  • Tiropitakia - greckie pierożki z serem

    Parmezan zetrzeć, fetę rozgnieść, dodać przyprawy, całość wymieszać. Jajka ubić mikserem, dodać zmieszane sery. Ciasto filo pokroić w kwadraty...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY