Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ricotta and spinach salad

A+ A-
drukuj
  • 100 g spinach
  • 5-6 lettuce leaves
  • 5-6 radicchio leaves
  • 1 tomato
  • 1 fresh cucumber
  • 100 g ricotta cheese
  • a slice of toast bread
  • extra virgin olive oil
  • salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

Cook the spinach in salted water for 3 minutes, then cool in cold water. Wash the other vegetables, cut them and toss together with other ingredients. Add ricotta cheese. Serve with toasts.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lettuce
  • Pepper
  • Radishes
  • Ricotta cheese
  • Salt
  • Spinach
  • Toast bread
  • Tomatoes
  • Cucumber
  • Extra virgin olive oil
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grillowany bakłażan z mozzarellą

  • Rożki z szynki nadziewane serem mascarpone

  • Ciasto ziemniaczane

  • Jajecznica z szynką i kiełkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Risotto z karczochami

    Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie w głębokiej patelni, następnie dodać osuszone z zalewy plastry karczochów. Po upłynięciu ok...

    więcej
  • Zapiekany w szynce parmeńskiej stek z łososia

    Z umytego i osuszonego fileta łososia wyjąć ości, pokroić go na steki. Wykrojony stek doprawić, przykryć listkiem szałwii i zawinąć go w plaster...

    więcej
  • Zupa cebulowa pod pierzynką

    Cebulę pokroić w półplasterki i zrumienić na maśle. Dodać rozgnieciony czosnek i przyprawy. Przełożyć do gorącego bulionu. Na patelnię po...

    więcej
  • Łosoś z paprykami

    Do garnka wrzucić pokrojone w paski papryki. Dusić pod przykryciem ok. 15 minut (aż papryka będzie miękka). Na rozgrzaną patelnię z oliwą włożyć...

    więcej