Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Scamorza cheese and figs salad

A+ A-
drukuj
  • 60 g white Scamorza cheese
  • 3-4 leaves of white or red cabbage
  • 5-6 lettuce leaves
  • 40 g cauliflower
  • 50 g green beans
  • 2 dried figs
  • 1 onion
  • 1 lavender sprig
  • salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

Boil the green beans and the cauliflower in salted water. Cut the cauliflower in florets and cool in ice-cold water. Cut the onion in half and sauté in a pan (without oil) until golden brown. Toss all ingredients together with dried figs and the Scamorza cheese. Drizzle with extra virgin olive oil, season with salt and pepper and garnish with lavender sprig.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lavender spring
  • Lettuce
  • Onion
  • Red cabbage
  • Salt
  • White cabbage
  • White scamorza cheese
  • Cauliflower
  • Dried figs
  • Green beans
  • Ground pepper
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pieczone bataty

  • Szynka z melonem

  • Kompot wigilijny z suszonych owoców

  • Makaron pappardelle z gruszką, gorgonzolą i orzechami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pieczarki faszerowane

    Zeszklić posiekaną cebulę i rozdrobniony czosnek. Dodać mięso mielone i przyprawy. Usmażyć. Z pieczarek ostrożnie wyciąć nóżki, można je...

    więcej
  • Koreczki z łososia

    Oliwkę owinąć łososiem pokrojonym w paseczki. Spiąć wykałaczkami. Ułożyć na półmisku na liściach rukoli. Skropić sokiem z 1 ćwiartki cytryny....

    więcej
  • Ratatouille

    Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na duże kawałki. Cebulę obrać, pokroić w krążki i zeszklić na patelni rozgrzanej oliwą. Paprykę...

    więcej
  • Roladki ze szpinakiem i wędzonym łososiem

    Nastawić piekarnik na 180°C. Przygotować płytką prostokątną formę do pieczenia. Świeży szpinak wrzucić do rondla, zalać odrobiną wody, gotować...

    więcej