Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Scamorza cheese and figs salad

A+ A-
drukuj
  • 60 g white Scamorza cheese
  • 3-4 leaves of white or red cabbage
  • 5-6 lettuce leaves
  • 40 g cauliflower
  • 50 g green beans
  • 2 dried figs
  • 1 onion
  • 1 lavender sprig
  • salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

Boil the green beans and the cauliflower in salted water. Cut the cauliflower in florets and cool in ice-cold water. Cut the onion in half and sauté in a pan (without oil) until golden brown. Toss all ingredients together with dried figs and the Scamorza cheese. Drizzle with extra virgin olive oil, season with salt and pepper and garnish with lavender sprig.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lavender spring
  • Lettuce
  • Onion
  • Red cabbage
  • Salt
  • White cabbage
  • White scamorza cheese
  • Cauliflower
  • Dried figs
  • Green beans
  • Ground pepper
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Tortilla trenera

  • Tarator

  • Cielęcina na batatach i rukoli

  • Zupa cebulowa pod pierzynką

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Focaccia z rozmarynem i suszonymi pomidorami

    Suszone drożdże wymieszaj z mąką, dodaj wodę, oliwę, szczyptę soli, zagnieć zwarte ciasto i odstaw na 30 minut do wyrośnięcia w ciepłe miejsce....

    więcej
  • Pierniczki

    Z wszystkich składników wyrobić gładkie ciasto. Rozwałkować i wykrawać ciasteczka. Piec przez około 10 minut w średnio nagrzanym piekarniku do...

    więcej
  • Sałatka z grillowaną cukinią

    Cukinię pokroić wzdłuż w cienkie plasterki, oprószyć solą i ułożyć na dobrze rozgrzanej patelni grillowej lub grillu. Grillować przez około 5-7...

    więcej
  • Zielone farfalle

    Makaron wrzucić na osolony wrzątek i gotować według przepisu na opakowaniu. Zmieloną wołowinę podsmażać z czosnkiem przez około 5 minut na oliwie,...

    więcej