Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Parmigiana with white Robiola cheese and mint pesto

A+ A-
drukuj
  • 50 g white Robiola cheese
  • 1 eggplant
  • 1 zucchini
  • 3 sprigs of fresh mint
  • 40 g breadcrumbs
  • extra virgin olive oil
  • salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

Blend mint leaves with 2 tablespoons of olive oil, 1 ice cube, salt and pepper. Wash the vegetables, slice them and grill quickly. Arrange alternating layers of thin slices of Robiola cheese and grilled vegetables in a baking pan, top with breadcrumbs and drizzle with olive oil. Bake at 180°C for 10 minutes. Serve with mint pesto.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Mint
  • Robiola cheese
  • Salt
  • Zucchini
  • Black pepper
  • Breadcrumbs
  • Eggplant
  • Extra virgin olive oil

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Rozgrywające ziemniaczki

  • Sos barbecue na bazie coli korzennej

  • Zupa chrzanowa

  • Ciasto dyniowe

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kanapka mistrzów

    Bagietki przekroić wzdłuż, posmarować majonezem kawałek spodni, a górny musztardą. Układać kolejno: sałatę, szynkę, ser, pomidory i chipsy i...

    więcej
  • Zielone farfalle

    Makaron wrzucić na osolony wrzątek i gotować według przepisu na opakowaniu. Zmieloną wołowinę podsmażać z czosnkiem przez około 5 minut na oliwie,...

    więcej
  • Wakacyjne brownie

    Piekarnik nagrzać do 170 °C. Formę wyłożyć wysmarowanym tłuszczem papierem do pieczenia. Do roztopionego w połowie masła dodać połamaną w kostkę...

    więcej
  • Brushetta salsa

    Pieczywo pokroić w kromki, ułożyć na blasze do pieczenia. Skropić oliwą z oliwek, piec w temperaturze około 200°C przez ok 3-5 minut. Papryki obmyć...

    więcej