Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Parmigiana with white Robiola cheese and mint pesto

A+ A-
drukuj
  • 50 g white Robiola cheese
  • 1 eggplant
  • 1 zucchini
  • 3 sprigs of fresh mint
  • 40 g breadcrumbs
  • extra virgin olive oil
  • salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

Blend mint leaves with 2 tablespoons of olive oil, 1 ice cube, salt and pepper. Wash the vegetables, slice them and grill quickly. Arrange alternating layers of thin slices of Robiola cheese and grilled vegetables in a baking pan, top with breadcrumbs and drizzle with olive oil. Bake at 180°C for 10 minutes. Serve with mint pesto.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Mint
  • Robiola cheese
  • Salt
  • Zucchini
  • Black pepper
  • Breadcrumbs
  • Eggplant
  • Extra virgin olive oil

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Makaron tagliatelle w sosie pomidorowym

  • Zapiekana ricotta

  • Świąteczna przystawka - jajka z sardynkami i kawiorem

  • Sałatka z awokado, szynką i jajkiem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Gnocchi

    Ugotować i przepuścić przez praskę 4 ziemniaki. Następnie połączyć masę z ziemniaków z 3 łyżkami chudego sera, jajkiem, 5 łyżkami mąki i...

    więcej
  • Kurczak po tajsku

    Ryż gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W woku rozgrzać łyżkę oleju, dodać drobno posiekany czosnek i imbir, chwilę podsmażać, dodać...

    więcej
  • Biała pizza z serem i łososiem

    W misce połączyć mąkę z drożdżami, solą, oliwą z oliwek oraz letnią wodą i zagniatać przez 8–10 minut, aż ciasto zrobi się miękkie i...

    więcej
  • Grillowany bakłażan z mozzarellą

    Bakłażana pokroić w plastry i posolić, a jak puści sok – opłukać. Następnie grillować, rozłożyć na talerze. Mozzarellę i pomidora pokroić...

    więcej