Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Tortilla party

A+ A-
drukuj
  • 4 tortilla wraps
  • 300 g chicken fillets
  • ½ green lettuce
  • 1 avocado
  • slices of prosciutto
  • 1 box feta cheese
  • 1 fresh cucumber
  • thyme
  • balsamic vinegar
  • curry
  • salt
  • pepper
  • tzatziki dip

Sposób przyrządzania:

Chop the chicken fillets, season with spices and vinegar and fry until golden brown and crispy. Slice the cucumber in stripes. Peel the avocado, take out the seed, slice the flesh thinly and drizzle with lemon juice. Place lettuce leaf, slice of prosciutto, chicken, cucumber, avocado and feta on each wrap. Wrap tightly and cut in pieces. Arrange the pieces of tortilla on a platter. Garnish with fresh herbs and cherry tomatoes. Serve with tzatziki dip.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lettuce
  • Prosciutto
  • Salt
  • Thyme
  • Tortilla wraps
  • Tzatziki dip
  • Avocado
  • Balsamic vinegar
  • Chicken fillets
  • Curry
  • Cucumber
  • Feta cheese
  • Ground pepper
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Trifle z kremem dyniowym

  • Filet z indyka z sałatką z rukoli

  • Grillowany bakłażan z mozzarellą

  • Halaszle - zupa rybna po węgiersku

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pieczeń

    Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć. Lekko naciąć mięso w poprzek. Dokładnie natrzeć oliwą i przyprawami. Plasterki czosnku powsadzać w nacięcia....

    więcej
  • Tofu z dżemem chilli

    Na rozgrzanej patelni zrumienić posiekany czosnek, następnie dodać dżem chilli, pokrojone w kostkę tofu oraz sos sojowy. Najlepiej podawać z białym...

    więcej
  • Klops z jajkiem

    Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Do mięsa dodać 1 surowe jajko, przyprawy, odsączoną z mleka bułkę i ostudzoną cebulę. Jeśli masa będzie...

    więcej
  • Sałatka grecka

    Pomidory, ogórki i ser feta pokroić w kostkę, cebulę w krążki. Wrzucić wszystko do salaterki, dodać oliwki w całości. Przygotować sos: olej...

    więcej