Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Tortilla party

A+ A-
drukuj
  • 4 tortilla wraps
  • 300 g chicken fillets
  • ½ green lettuce
  • 1 avocado
  • slices of prosciutto
  • 1 box feta cheese
  • 1 fresh cucumber
  • thyme
  • balsamic vinegar
  • curry
  • salt
  • pepper
  • tzatziki dip

Sposób przyrządzania:

Chop the chicken fillets, season with spices and vinegar and fry until golden brown and crispy. Slice the cucumber in stripes. Peel the avocado, take out the seed, slice the flesh thinly and drizzle with lemon juice. Place lettuce leaf, slice of prosciutto, chicken, cucumber, avocado and feta on each wrap. Wrap tightly and cut in pieces. Arrange the pieces of tortilla on a platter. Garnish with fresh herbs and cherry tomatoes. Serve with tzatziki dip.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lettuce
  • Prosciutto
  • Salt
  • Thyme
  • Tortilla wraps
  • Tzatziki dip
  • Avocado
  • Balsamic vinegar
  • Chicken fillets
  • Curry
  • Cucumber
  • Feta cheese
  • Ground pepper
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z grillowaną cukinią

  • Ryba po grecku

  • Warzywa z patelni

  • Śledź pod pierzynką

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Grillowana bruschetta

    W jednej misce wymieszać delikatnie wszystkie składniki oprócz sera, przykryć i odstawić do lodówki na pół godziny. W drugiej misce połączyć 2...

    więcej
  • Powidło śliwkowe z czekoladą

    Wydrylowane śliwki wrzucić do garnka i powoli gotować, przez około 2 godziny, wystudzić. Następnego dnia gotować również przez kolejne 2-3 godziny,...

    więcej
  • Zupa szparagowa

    Szparagi obrać, części zdrewniałe wyrzucić, czubki – około 2cm odłożyć. Łupiny dodać do bulionu i gotować na małym ogniu około 15 minut....

    więcej
  • Insalta Caprese

    Sos: sok z cytryny połączyć stopniowo z oliwą i rozgniecionym czosnkiem, aż do uzyskania jedwabistej emulsji. Doprawić solą i pieprzem. Pomidorki...

    więcej