Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Chocolate mousse and raspberries tartlets

A+ A-
drukuj
  • 500 g flour
  • 250 g chilled butter
  • 7 tbsp sour cream
  • 50 g granulated sugar
  • 4 tbsp oil
  • 1 egg
  • 1 tbsp baking powder
  • 1 tbsp vanilla
  • fresh raspberries
  • chocolate flakes

Sposób przyrządzania:

Sift the flour into a bowl. Add the remaining ingredients and knead the dough. After putting the dough in the tartlet tins, chill it in the refrigerator. Take the cool dough from the refrigerator and put it directly in the oven pre-heated to 180°C. Bake for 10-15 minutes until light golden brown. Melt and cool the chocolate. Whip the cream with sugar and mix it with the cool chocolate. Pour the mixture onto the chilled tartlets and freeze. Serve with fresh raspberries and chocolate flakes.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Oil
  • Raspberries
  • Sour cream
  • Sugar
  • Vanilla
  • Baking powder
  • Butter
  • Chocolate
  • Eggs
  • Flour
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pierś indycza z batatami

  • Spaghetti z sosem pomidorowym (dla 2 osób)

  • Kwaśnica na wędzonych żeberkach

  • Halaszle - zupa rybna po węgiersku

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Gazpacho – hiszpański chłodnik (porcja dla 3-4 osób)

    Pokroić w drobną kostkę: oczyszczone papryki, cebulkę, ogórek ze skórką, obrane pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do warzyw wlać sos...

    więcej
  • Makowiec

    Mak opłukać i sparzyć, moczyć przez 2 godziny. Następnie zmielić z cukrem i margaryną. Do maku dodać olejek i ubitą pianę z 3 białek. Dokładnie...

    więcej
  • Frytki ze słodkich ziemniaków

    Rozgrzać piekarnik do 220 ° C. Obrać słodkie ziemniaki, odciąć końce, pokroić w ćwiartki. Włożyć ziemniaki do dużej miski, dodać olej,...

    więcej
  • Kociołek tatrzański (bogracz) z baraniny

    Bardzo drobno posiekaną cebulę zezłocić na smalcu. Zdjąć z ognia, wsypać paprykę, dokładnie wymieszać, wlać pół szklanki wody. Postawić na...

    więcej