Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Spaghetti with tomato sauce

A+ A-
drukuj
  • 1 box of spaghetti pasta
  • ½ package of tomato pulp
  • olives
  • grated Parmesan cheese
  • 1 tsp soy sauce
  • 1 tbsp extra virgin olive oil
  • fresh herbs: parsley, basil, coriander

Sposób przyrządzania:

Heat tomato pulp in a pot. Cook the pasta in plenty of water for 5-6 minutes. When al dente, drain and put in the pot again. Add the sauce, olive oil and chopped olives and toss all ingredients together. Drizzle with soy sauce and sprinkle with fresh herbs (parsley tops, basil, coriander). Top with grated Parmesan.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Olive oil
  • Olives
  • Parsley
  • Parmesan cheese
  • Soy sauce
  • Spaghetti pasta
  • Basil
  • Can of tomatoes
  • Coriander
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Salsa meksykańska

  • Bogracz

  • Brushetta salsa

  • Cielęcina duszona w sosie śmietanowym

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Cytrusowe orzeźwienie

    Wszystkie składniki wraz z lodem zmiksować, rozlać do szklanek i udekorować listkami mięty.

    więcej
  • Placki z cukinią (około 20 sztuk)

    W misce wymieszać dokładnie mąkę ze szczyptą soli, jajkiem i mlekiem. Połączyć z cukinią, startą na tarce o grubych oczkach. Doprawić świeżo...

    więcej
  • Grillowany śledź w szpinakowo-pomidorowym sosie

    Ziemniaczki pokroić w cząstki, obtoczyć w oleju z pestek winogron i suszonym tymianku, doprawić solą i pieprzem. Piec w piekarniku ok. 40 min aż do...

    więcej
  • Miodowa sałatka z łososiem

    Groszek blanszujemy, migdały opiekamy na patelni. Gotujemy łososia w osolonej wodzie i dzielimy go na kawałki. Mieszamy musztardę z oliwą sokiem z...

    więcej