Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Spicy chicken with cashew nuts and chili

A+ A-
drukuj
  • approx. 400 g chicken fillets
  • salt
  • pepper
  • 2 tbsp oil
  • 50 g cashew nuts
  • 1 onion
  • 3 cloves of garlic
  • 1 chili pepper
  • 3 spring onions or shallots
  • 1 ½ tbsp tomato sauce
  • 1 tbsp soy sauce
  • 1 pinch sugar

Sposób przyrządzania:

Slice the onion, finely chop the spring onions or shallots and garlic, and cut the chili in matchsticks. Chop the meat and sprinkle with salt and pepper. Pour oil in a pan or wok and fry the cashews. Put the fried nuts in a bowl. Place the sliced onion, garlic and then chili in the pan and fry for a short time using the oil used for frying the nuts. Add meat and then shallots, soy sauce and tomato sauce. Stir all ingredients gently. At the end, add cashews and season with a pinch of sugar. Serve with rice, sprinkled with parsley tops.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Oil
  • Onion
  • Salt
  • Shallot
  • Soy sauce
  • Sugar
  • Tomato sauce
  • Black pepper
  • Cashew nuts
  • Chicken fillets
  • Chili pepper
  • Garlic
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Musaka

  • Sałatka pomarańczowa z fenkułem

  • Krem cebulowy

  • Trifle z kremem dyniowym

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Zielone farfalle

    Makaron wrzucić na osolony wrzątek i gotować według przepisu na opakowaniu. Zmieloną wołowinę podsmażać z czosnkiem przez około 5 minut na oliwie,...

    więcej
  • Wątróbka z jabłkiem

    Wątróbkę dokładnie oczyścić z błon. Obtoczyć w mące i zrumienić na patelni, dodać grubo pokrojoną cebulę, następnie jabłka pokrojone w...

    więcej
  • Woda z cytryną, pomarańczą i miętą

    Owoce opłukać, pokrojone plasterki wrzucić do szklanki i lekko rozgnieść. Dodać wodę mineralną i kostki lodu. Smacznego!

    więcej
  • Tort kawowo-czekoladowy

    Rozgrzać piekarnik do 100 ºC. Wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia dno i ścianki tortownicy o średnicy 25 cm. Włożyć posiekaną...

    więcej