Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Olive muffins

A+ A-
drukuj
  • 375 g flour
  • 2 tsp baking powder
  • 40 g Parmesan cheese
  • 2 eggs
  • 250 ml milk
  • 125 g melted butter
  • 175 g chopped green and black olives
  • salt
  • muffin cups

Sposób przyrządzania:

In a bowl, toss all dry ingredients together: flour, baking powder, salt and grated Parmesan. Lightly whisk the eggs with milk and melted butter and add to the dry ingredients. At the end, add chopped olives. Toss all ingredients together until they are uniform throughout. Pour the batter about half of the cup capacity. Bake at 200°C for approximately 20 minutes.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Milk
  • Muffin cups
  • Parmesan cheese
  • Salt
  • Baking powder
  • Black olives
  • Butter
  • Eggs
  • Flour
  • Green olives
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Focaccia z rozmarynem i suszonymi pomidorami

  • Chłodnik z kefirem

  • Bocadillos z kalmarami

  • Grillowany filet ze szparagami i parmezanem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pikantny kurczak z orzechami i chilli

    Pokroić cebulę – w plasterki, młode cebulki/szalotki i czosnek – w drobne kawałki, chilli – w paseczki. Również w niewielkie kawałki pokroić...

    więcej
  • Kanapeczki à la prosciutto

    Kromki pieczywa razowego pokropić oliwą z oliwek, następnie nałożyć szynkę, kawałki pomidora, sera feta i posypać startym parmezanem. Kanapki piec...

    więcej
  • Łosoś teriyaki z grilla

    Łososia marynuj z sosie i liściach tymianku przez pół godziny, następnie grilluj lub piecz na patelni grillowej po 7 min z każdej strony. Podawaj z...

    więcej
  • Grillowana makrela z warzywami i puree ziemniaczanym

    Na wstępie należy dokładnie wyszorować ziemniaki, zalać je wodą, posolić i gotować do miękkości. Po ugotowaniu warzyw trzeba delikatnie...

    więcej