Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Zucchini fritters (about 20 pieces)

A+ A-
drukuj
  • 30 g wheat flour
  • salt and pepper
  • 1 egg
  • 2 tbsp milk
  • 1 zucchini (approx. 300 g)
  • grape seed oil

Sposób przyrządzania:

Mix the flour, a pinch of salt, egg and milk thoroughly in a bowl. Add coarsely grated zucchini. Season with freshly ground pepper. Heat 1 tablespoon of oil in a pan. Place mounds of batter (1 tablespoon each) in the pan and fry over a medium heat for 2-3 minutes on each side. Serve immediately with tomato sauce or tzatziki.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Salt
  • Zucchini
  • Black pepper
  • Eggs
  • Flour
  • Grape seed oil
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Zupa z rabarbaru

  • Mus z kaszy jaglanej i kiwi

  • Roladki z szynki z orzeszkami Pini

  • Tortilla party

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Foie gras z patelni

    W naczyniu rozgrzać ocet balsamiczny, dodać porto oraz przyprawy, chwilę gotować. Plastry foie gras natrzeć solą i pieprzem, a następnie obsmażyć na...

    więcej
  • Burritos drobiowe

    Pokroić mięso i wymieszać je z łyżką oleju i marynatą, przygotowaną z mieszanki ziół, chilli i czosnku. Pokroić warzywa i wymieszać. Wyłożyć...

    więcej
  • Lody z zieloną herbatą

    W rondlu podgrzać mleko z herbatą, nie doprowadzając do wrzenia. Następnie zostawić na chwilę aby herbata się zaparzyła i oddała smak, po tym...

    więcej
  • Małże św. Jakuba z patelni z czosnkiem

    Małże otworzyć nożem. Wyjąć mięso z muszli i dokładnie opłukać. Muszle odłożyć. Czosnek obrać i posiekać. Natkę pietruszki umyć i posiekać,...

    więcej