Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Apple muffins

A+ A-
drukuj
  • 4 apples
  • lemon juice
  • 1 ½ cup flour
  • 3 tsp baking powder
  • 6 tbsp sugar
  • 1 tsp cinnamon
  • 1 sachet vanilla sugar
  • 2 eggs
  • 6 tbsp oil
  • 150 ml buttermilk

Sposób przyrządzania:

Peel and chop the apples, drizzle them with lemon juice. Mix the flour, baking powder, sugar, cinnamon, eggs, oil and buttermilk together. Add apples. Put the dough into the muffin tins. Bake at 180°C for approximately 30 minutes.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lemon
  • Oil
  • Sugar
  • Vanilla
  • Apples
  • Baking powder
  • Buttermilk
  • Cinnamon
  • Eggs
  • Eggplant
  • Flour
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Jamie Oliver: łosoś pieczony w folii z fasolką szparagową

  • Steak T-bone z pure z batatów z syropem klonowym i szczypiorkiem

  • Stek wołowy z sałatką z rukoli

  • Dyniowe muffinki

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Awokado w majonezie

    Awokado obrać ze skórki i usunąć pestkę. Miąższ skropić sokiem z cytryny i drobno pokroić. Tak przygotowane awokado wymieszać z majonezem,...

    więcej
  • Roladki z cukinii nadziewane fetą

    Cukinię dokładnie umyć i pokroić w cienkie plasterki, posmarować oliwą wymieszaną z ziołami prowansalskimi i odrobiną soli, odstawić na kilka...

    więcej
  • Mrożony jogurt z borówkami

    Pucharek z jogurtem wstawiamy do zamrażarki na około pół godziny. Po wyjęciu ozdabiamy wierzch borówkami lub zalewamy zimnym sosem borówkowym,...

    więcej
  • Tournedos Rossini

    Z kromek chleba tostowego wyciąć okrągłe placki, podsmażyć na maśle do uzyskania złocistego koloru. Truflę obrać, pokroić na cienkie płatki....

    więcej