Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Avocado with shrimps or smoked salmon

A+ A-
drukuj
  • 1 package white cheese
  • 6 tbsp sour cream
  • 32 cooked shrimps or 1 package smoked salmon
  • 2 ripe avocados
  • 2 tbsp lime juice
  • salt
  • dash of granulated garlic
  • fresh lemon balm

Sposób przyrządzania:

Mix the cream cheese with the cream, arrange on 4 plates. Wash the shrimps (or the salmon) thoroughly. Peel the avocado, cut in half lengthwise, take the seed out, cut into slices and arrange decoratively on the plates together with the shrimps (or the salmon). Season with salt, garlic, sprinkle with the lime juice and decorate with the lemon balm.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lemon balm leaves
  • Lime
  • Salt
  • Shrimps
  • Sour cream
  • Smoked salomon
  • White cheese
  • Avocado
  • Granulated garlic
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Zielona zupa

  • Sałatka śledziowo-jabłkowa

  • Żurek

  • Rożki z szynki nadziewane serem mascarpone

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Ratatouille

    Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na duże kawałki. Cebulę obrać, pokroić w krążki i zeszklić na patelni rozgrzanej oliwą. Paprykę...

    więcej
  • Zupa szparagowa

    Szparagi obrać, części zdrewniałe wyrzucić, czubki – około 2cm odłożyć. Łupiny dodać do bulionu i gotować na małym ogniu około 15 minut....

    więcej
  • Sola grillowana

    Filety natrzeć czosnkiem, przyprawić i obłożyć cebulą pokrojoną w piórka. Na wierzchu położyć kawałki masła i po plasterku cytryny. Całość...

    więcej
  • Cytrusowe orzeźwienie

    Wszystkie składniki wraz z lodem zmiksować, rozlać do szklanek i udekorować listkami mięty.

    więcej