Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Recipe for home-made sweet cream ice cream: Scald 2 eggs, separate the whites from the yolks. Add a spoonful of sugar to the yolks and blend it until fluffy. Whip double cream (200 ml) and beat the whites separately, until foamy, gradually adding a spoonful of icing sugar to the whites. Blend the mixture and place it in the freezer for 2-3 hours, stirring it from time to time. Meanwhile brew coffee with hot water, add hot milk, and leave it to chill. Pour chilled beverage to tall glasses (or cups), leaving a 2 cm space below the brim. Add frozen ice cream (the number of scoops as desired), sprinkle with chocolate crumbles. Optionally, you may add whipped cream.
lub wyszukaj w przepisach

Na rozgrzaną patelnię grillową włożyć dorsza grillując go 6-8 minut z jednej strony. Na patelnię wlać olej, wrzucić opłukany szpinak oraz drobno...
więcej
Pomidorki przepłukać i osuszyć. Kulki mozzarelli, pomidory i listki bazylii nadziewać kolejno na patyczki do szaszłyków. Gotowe szaszłyki skropić...
więcej
Z mąki, masła, wody, cukru pudru i żółtka szybko zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 30 minut. Formę w kształcie serca cienko posmarować...
więcej
Wszystkie składniki wymieszać w jednym naczyniu, gotować ok 25 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Doskonały do mięsa z grilla.
więcej